Male novine

V | 5 ТЕЛЕФОН ПЕРЕ ТОДОРОВИЋА 136.

Б Е 0 Г Р А Д, ПОНЕДЕЉАК 18 ФЕБРУАРА1902, ГОДИНЕ

ТЕЈ1ЕФ0Н УРЕДНИШТВА 226.

ДЕНА ДИСТУ За Србцју Годвна 6 мес. 3 мес, 18 диа. 9 дш. 4-ЕО д. За етр. земље: Година 6 мес. 3 мес, 40 диа. 20 дин. 10 дин у злату. За Босну и Херцеговину: Година 6 мсс. 3 мес. 30 круна 15 кр. 7-50 ШЕД.БР.5П. Д.

Ш№Ј№

ЦЕНА ОГЛАСИМА пт стрдлл Иетит ред . . . 20 в-. д, четвртл стрхз Иетит ред . . . 10 п. д. ВЕЂИ ОГЛАСИ по погодби; Припоолано од реда I д Рукописи се не враћају Стари број 10 п. дин.

ВРОЈ 49

К1ЕШЕ 2ЕГГШС

Директор и вдасник ИЕРА ТОДОРОВИЂ

1Е РЕТ1Т Ј01ЈККА1

"ОД. XVII.

■►-о о-о о-о

т 6

<>-а-о-о-о-о--<ш ШЕШИРИВ

Велико стовариште галантериске и конФекциске робе ° МАРКА ВУЛЕТИЋА и ГАВРИЛ0ВИЋА 0 добило је огроман ивбор пролетњих 0 • ШЕШИРА«

!► 0-0-0-0-0-^1>-© О-О^О-О

А

Њ±±±±Ж±±±±±±±±±±±±±±*Л±±±±±±& ЗАДРУГА ЗА ПОДИЗАЊЕ ЗГРАДА | Прима пријаве са капаром за продају плацеве, који се налазе сииже Душанове улице а одмах до ^ Фабрике електричне. ^ Плацева за продају има 60, а у продужењу улица: ^ Доситијеве, Деспота Стевака, Деспота Ђурђа, Добра^ чине и Књагиње Љубице, ^ На плану, који се налази код благајника задругина, могу се видети не само појеаине улмце, него 1Л и поједини плапевн са њиховом површином и са ценом од квздратног метра или укупно. Ко жели купити који плац, а јевтино се може купити, нека дође у Задругу и обавести се о плацу, па нека учини избор и за тим положи на благајникову признаницу десети део од цеке на кме капаре У исто време може изјавити жели ли цену платити у отплатама или целу, да би му се могла спремити та<#1 пија о куповини. 4С Ближа обавештења даје У Београду 25. нов. 1901. год. јј ИИЛ0ВАН ИАРИНК0ВИЋ 86 1—20. пуномоЈшик. ржжжжжжжжжжжжжмжхжжжжжжжжжм^

УДАВАЧАМА X Наша галантериска радња добила је за ову сеX зону најновији и вгчредно леп избор рпреме за удаМ ваче и продаје по цени утврђеној и тако јеФ иној, да ^ је без конкуренције и то X ЖИ€Е1Ж ШШ за дар о" памучног, батиМ станог и кончаног платна са дивним и најмодернијим " везом, између којих и са ручним радом; Ж11СЕ1Ж Е0ШЖЉ1, рекли и сукања за личну потребу у солидној изради и особито лепом најнови^ јем укусу; б ШЈШЕ1Ж ЕШШ за дар од памучног, икетског и кончаног платна, клот м украшене са модерним, а врло лепим оорупчићима и ручним везом. МУШКИХ ГАЂА сваке врсте; Ш1РДМА Ц1111Ж свилених за дар; _ ШРЖШ1 Б1Д1Ж полусвилених и свилених, за увијање дарова од 1, 2, 2'50, 2-90, 3-50, 4, 5*50, 7-50, 10, до 18 динара комад. Отштампани ценовник, у коме су јаено објашњене све врсте робе, са одређеним ценама, шзљемо свакоме на захтев, а поручбине из Србије извршујемо одмах најсолидније и најтачније.

8

28

К0СТА НИК0Л ИЋ и ДРУГ Београд.

Нашој матери

СТАКИ Б. ТАДИЋ даваћемо четрдесетодневни парастос у четвртак 21 Фебруара у 10 сати ре подне у цркви Св. Марка на старом гробљу. ОЖАЛОШЋЕНИ: Јелка Ђ СимиЂ, Мица К. ПротиЂ, Каја М. ПавловиЂ

МОЛБА

Молимо читаоцеу Врањи, који узимају новине од наших продаваца на вересију месечно, нек им не плаћају за исте док не добију квиту утврђену нашим потписом, Ко од данас плати продавпу без кашег потписа томе не ћемо признати нити ћемо га одужитм. Овс тражимо с молбом зато да не'би нас продавпи у буду дуће обмањивали. С поштовањем: НЕШИЋ И ЛЕТРОВИИ, 91 рзв. новина. Коњак „РгипЈег" Јветска марка постоји од 1769 г. ОСНОВАНА у СОСЖАС-у - ФРАБЦУСКА У Београду се добија код: Ст. Ђ, Танаскови &а и Богданови^а трг. н Атанасија Субаши ^а дрогеристе. 30

Нашим продавцима у унутрашњости Ко ни до данас није вратио непродате бројеве за месец јануар, сматрамо да је све продао и да нема шта враћати, па га тако и зацужујемо у књизи. Тако ћемо чинити и у будуће се свима продавцима, који најдаље до 15. дана у месецу не врате непродате бројеве у прошлом месецу. Ко на тако рачунање не пристаје сматраћемо га као неуредног платишу и лист ћемо му обуставити. Ово чинимо с тога, што ина че немамо начина да контролишемо јесу ли послати рачуни исправни, јер кад продавац не врати претекле бројеве, по чему можемо знати колико му је претекло а колико је продао и за колико треба да плати.

Најпосле, намастари бројеви, враћени после 2—3 меееца, и не требају, већ што остане непродато, ваља слати одмах по свршетку месеца. Неки од наших продаваца који дневно троше једва по 10—15 бројева, траже да им се редовно шиље по један број на поклон, а при обрачуну одбијају тај један број за се. То просто не може бити, и ми свима таким продавцима ура^ чунавамо и тај јецан одбије ни број и с толиком их сумом задужујемо, позивајући их да ту подужицу измире, иначе лист ће им бити обустављен. Још једном напомињемо, да продавци за свој труд имају 30 од сто и то им је све—ника кву даљу награду и одбијање они чинити не могу, а новац и непродате бројеве имају слати о своме трошку. То је оп ште правило, које важи за све и преко тога никоме никакве изузетке нећемо и не можемо чинити. Администрација „Малих Новина"

Руеи републиканци Да и међ Русима има људи слободоумних — то је ствар давио позната и призната. Па не само то, већ су Руси у многоме чувени баш као покретачи, творци и прваци у питањима крајњега слободоумља — Нихилистичка и анархистичка учења и теорије творевине су рускога духа и Рус Бакуњин био је први апостол, који је чак и у својој дубокој сгзрости, чак до своје смрти одушевљено проповедао своје „царство свесветске анархије ", управа распад друштва у безброј самосталних, независних општина, које ће живети свака по својој драгој вољи и своме ћеФу.