Narodna skupština

26

Број српске оп-' ште даринске тарме од 2 | 14 апр. 1892

НАММЕНОВАЊЕ ПРЕДМЕТА

ЦАРИНА Динара

Дара у ироцентима бруто тежине

\1-о, Животиње

Од комада

14 а)

Коњи, кобиле и ждребад

10-—

из 16 а)

Сардпне у буренцетима или у саламури и сна остала риба, усољепа или у саламури, осушена илн надимљена • ■

100 кгр. 12--

ј 15 у сандуцима и бурадима <" 10 у котарицама 4 у балама

19 ђ) 1

Перје за украсе без рпзлике V 1-о, јестива и п и*. а

ј о о

| 30 у сандуцима и бурадима ] 11 у котарицама | 10 у балама и I џаковима

20

Јестииа:

а)

Од брашна, воћа, варива, семења, зачинака или другог каквог биља, нечена, кувана, укисељепа или иначе за јело нриуготопљена:

1

Без шећера и меда :

а, леб, колачи, тарана, макаропе, саго, теста и брашненице 6--

§, пекмез шира од воћа и грожђа скувани, остали сокови оцеђени или скувани; конзерве од воћа и новрћа

12--

2

Са шећером или медом, као: колачи иосластичарски, лебцедерски и друга теста (буашненице или јестива ове врсте) воће и друга биља, скувана или оцеђена, а ааслађена. шећером итц. Оиде се разуме и: шећер кандис (кристалисан) шећер жути, црни и дру1и обојени, а и шећерлеме (бонбоне) без разлике

25--

18 у сандуцима и бурадима 12 у судовима 10 у котарицама

б)

Од меса, слапине, рибе, рака, пужева, шкољака и од осталих животињских честица, кувана, печена, нржепа, маринирапа или на други пачин зготовљена, као: маринати, конзерве, екстракти, нечења, икре (ајвар или авгутар), кобасице, саламе итд.

25--

4 у балама и џаковима

в)

Сир Скорун (кајмак); масло (путер) , неслано и нетопљено

1515— 21

Алкохолна и шниритуозна нића:

а)

Вино :

1

У бурадима:

10—

а произведено у околини Вршца, Веле Цркве, Папчева и Срема -

2-50

10 у двогубим бурадима

(} остало

10—

2 б)

У Флашама (разумевајући ту и кинећа вина) Печене јаке течпости (алкохол, шниритус, ракија, рум, ликери):

30—

( 20 у сандуцима | 12 у котарицама

1

У бурадима: