Narodna skupština

РБ. > '

eee

a ; Прилог „Народној Скупштини“

e

Народној Скупштини.

На основу чл. !!1. а. зак. о послов. реду у Нар. Скупштини, Одбору је част опподнети Скупштини извештај о примљеним молбама и жалбама, са којима је ифттретходно поступљено по последњој алинеји чл. 108. зак. о пословном реду у вННар. Скушитини, молећи Скупштину да овај извештај усвоји, и то:

1. уда сег. Миленку Ранчићу, секретару Државне Архиве, урачуна у гоптрдине укавне службе време од (5) пет година које је провео као предавач, DP 92 тим да за ово време плати улог Управи Фондова, но без права накнаде на фрттротекло време“.

0. „Да г-ђа Стевана удова пок. Николе Милорадовића бив. учитеља из Беозутграда, са децом имају. право на пензију из учитељског пензионог Фонда за време гоод 1. августа 1875 до !.новемба 1!593.год., за које је време њен муж пок. Ни-олкола улагао у овај Фонд“.

д. уда се пок. Стојадину Ђорђевићу, бив. жандарм. нареднику, урачуна у теннепрекидно године војничке службе, време од 28. августа 1888. до 15. јуна 1901. гопвод, и од |. Фебруара 1904. до 7. марта 1909. год. и споји уједно, тако: да укупно готток. Стојадин има године војничке службе: 17 година, 11 месеци и 1 дан, и према гоовим годинама службе, војно-инвалидски суд досуди инвалидску потпору удови гопток. Стојадина Смиљки (О. Ђорђевиће.

4. уда се Светозару „К. Михајиловићу, чинов. железничке дирекције, из Бетоограда, урачуна у године указне службе за пензију време од 1. јануара 1908. олдо 11. априла 1910. год., које је време провео као кмет ошштане београдске, 7 9с тим да за то време плати улог Управи Фондова, но без права накнаде за кштротекло време«“.

>

5. уда се Димитрију Црнчанину, тежаку из Ратине, среза жичког, издаје (ппуна инвалидска потпора, пошто се из акта види, да је одиста страдао у рату опуслед задобивене ране, услед које му је одсечена лева нога до колена.

Потпора му се има издати из касе инвалидског Фонда, почев од оног тд дана када му је одсечена лева нога, а то је од 5. октобра 1907. год.“

6. уда се Радисаву Мимовићу, учитељу у Кучајни, урачуна у године сталне теуучитељске- службе, време од !. новембра 1902. до 20. септембра 1904. год., које (је време провео као учитељ грађанских школа у српским крајевима, с тим да вева за ово време уплати улог Управи Фондова, но без права на накнаду на дштротекло време«.

7. уда се Велимиру Јовановићу, артилер. капетану кл. у пензији из Смејер дерева, призна у године дејствителне укавне службе артилер. капетана | кл.