Narodna skupština

И -

је

#

НАРОДНА СКУПШТИНА

мм Дантеа ај

ХИ. 394 РЕДОВНИ САСТАНАК

20). ЈАНУАРА

|У. РЕДОВАН САЗИВ ПЕРИОДЕ 1908—1911. ГОД.

1912. ГОДИНЕ

| ХАТ. РЕДОВНИ САСТАНАК НАРОДНЕ СНУПШТИНЕ

» ПРЕДСЕДАВАЛИ :

ПРЕДСЕДНИК,

Андра Николић,

MH ПОТПРЕДСЕДНИК, Коста Стојановић

СЕКРЕТАР,

Михаило

П | Присутни сва господа Министри сем Министра онјојног ни Министра Грађевина.

1 _ Почетак у 9 часова пре подне.

1 _ Председник, Андра Николић. — Отварам ХИТ, ноддовни састанак. М _ Изволите чути протокол прошлог састанка. 30 _ Секретар, Михаило Јовановић прочита проколкол ХГ. састанка. 1 _ Председник, Андре Николић. — Има ли приОвддаба на протокол (Нема). il Протокол је примљен. 24 _ Изволите чули шта је дошло за Скупштину. _ Секретар, Рад. Филиповић саопштава молбу iqopba IH. Цокића, пеш. наредника из Ниша, за ежлажење извесних година службе, које је провео 5 н службе. | _ Председник, Андра Николић. ! ти посланичке предлоге. 5) Секретар, Рад. Филиповић саопштава предт оте г. Николе Узуновића о изменама и допунама олевакону о Државном Рачуноводству, односно укибања чл. 128. и предлог о изменама и допунама, олвакону о изборима народних посланика од 5.јуна

Изволите

„5008. год. са изменама и допунама од 14. јуна „О. тод. а односно мењања чл. 18.

Председник, Андра Николић. — Изволите т нти интерпелације.

50) Секретар, Бад. Филиповић саопштава две ингатапелације: г. Трише Кацлеровића на г. Министра нососвете о штрајку у Учитељској Школи у Алекулицу и интерпелацију на г. Министра Унутраш| 7% Дела и Мин. Војног о грађанским и војним ирљав. лекарима. (Види обадве интерпелације на 5 трају записника). (i Председник, Андра Николић. ши саопштења.

_Секретар, Рад. Филиповић саопштава, да је ни Министар Војни известио Председништво, да ће тш питање г. Николе Васића о неисплати земљиHB, на коме је подигнуто државно утврђење, зв.

Изволите

СТЕНОГРАФСБЕ БЕЛЕШЊЕ 1911,

Јовановић

„Краварник“, одговорити одмах требне податке за одговор.

Председник, Андра Николић. чути извештај вериФикационог одбора.

Секретар, Рад. Филиповић прочита извештај вериФикационог одбора поводом оставке г. Вите Радовановића, народног посланика, на посланички мандат, који гласи:

чим прикупи по-

Изволите

Народној Скушитини

Шошто је у седници Народне Скупштине од 19. јануара 1912. године, на 40. састанку прочитана оставка народног посланика, г. Вите Радовановића, па по том упућена одбору ва преглед посланичких пуномоћетава, то је одбор по расмотрењу акта за изборни округ крагујевачки нашао:

Да оставку г. Вите Радовановића треба уважити, а на место његово дл дође г. Атанасије Барјактаровић, економ из Јовановца, као четврти са листе г. Сретена Којића, чија листа није исцрпљена, па зато предлаже Народној Окупштини, да г. Атанасија Барјактаровића огласи за посланика, у смислу чл. 93. зак. о избору народних посланика.

да известиода одбор одређује г. Рад. Т. Филиповића. 19. јануара 1912. год.

у Београду. Председник одбора, К. Борисављевић. Секретар, Рад. Т. Филиповић. Чланови:

М. Павловић, Мил. И. Марковић, Пет. Мишић, Драг. М. Јоксимовић.

Председник, Андра Николић. — Окупштина, ће одлучити, када да стави на дневни ред.

Ја имам дужан одговор г. Ататоновићу од јуче.

Шитање о селу Липовцу о одвајању тота села дошло је Окупштини при завршетку њеном 17. маја. Није у Скупштини свршено и ми сматрамо да је та ствар отишла у архиву.