Narodna skupština

Друштвени нредитори.

Чл. 15.

Захтеви Друштвених кредитора могу бити задовољени само из сума које су већ дате на руковање Друштву, а никако не из сума Друштвеног капитала које су остале још на расположењу Министра Финансија.

Уштеда грађевинског капитала.

Чл. 16.

Ако пак и по извршењу предвиђених радова, а с обзиром на чл. 14 овог закона, остане од капитала извесна сума неутрошена, онда ће се ова унети у резервни Фонд пошто се из ње претходно, према решењу Друштва и одобрењу Министра Грађевина, грађевинском персоналу изда извесна сума на име награде.

Резервни фонд и обртни капитал.

Резервни Фонд.

MOT 10 a

Резервни Фонд образује се:

а). Из сума грађевинског капитала, које остају неутрошене због изостављања или ома“ њивања предвиђених радова (Чл. Зое

6). Ив постигнутих уштеда у грађењу (Чл. 14).

в) Из годишњих одбитака 2", од чистог прихода по експлоатацији.

Ча. 18.

Резервни Фонд намењује се на покриће изванредних расхода, на веће оправке или проширење пристаништа, зграда, путева, појачање инсталације, опреме и т. д. и на попуњење обртHor капитала по чл. 56. Ове расходе из резервног Фонда одобрава претходно Министар Грађевина. Чл. 19.

Из резервног Фонда могу бити учињене, у случају потребе, привремене позајмице обртном капиталу, по претходном одобрењу Министра Грађевина. »

Чала. 20.

Резервни Фонд ће се састојати из државних или државом гарантованих папира од вредности.

Привремене, мање текуће суме, чувају се на текућем рачуну, код једног од земаљских нов“ чаних завода пзабратог споразумно са Друштвом и Министром Финансија.

бурека ита

Setecka

de ya

ON

+