Narodna skupština

Прилог „Народној Скупштини“

0 ОРПОКОКРАЉЕВОСКО Му МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА _

ЦАРИНСКА УПРАВА

о –

Ц.Бр 99.695. 4. октобра 1911. године Београд.

Председништву Народне Скупштине,

Част ми је у прилогу под .| доставити Председништву Указ, којим сам овлашћен, да Народној Окушштини, савваној у четврти- редован сазив за 1. окпобар 1911: године, поднесем на решавање предлог царинског закона.

У прилогу под |, част ми је послати предлог царинског закона и под у овереном препису мишљење Државног Савета од 9. августа 1911. године рој 6.885.

Молим Председништво, да овај законски предлог изволи огласити за хитан.

Мипмистар Финансија,

Стој. М. Протић с. р.

_ ОРПОКО-КРАЉЕВСКО __МИНИСТтАРСТВО_ФИНАНСИЈА

ЦАВИМСКА УПРАВА

Ц.Бр. 29.624. 4. октобра 1911. године у Београду.

Народној Скупштини,

Подносећи Народној Скупштини на решење предлог царинског закона, [07 ми је укратко изложити побуде, које су руководиле Краљевску Владу, да Овај закон изради и да га још у овом сазиву поднесе Народној Скушштини.

Садашњи царински закон, који постоји од 23. јануара 1899. године са Ротовим изменама и допунама од 25. Фебруара 1904. године у многоме је неПотпун п непрецизан, те оставља многе односе између царинских власти и |озпоца, односно деклараната, увозника и других нерегулисане, а у исто "реме тиме даје повода многим споровима између царинских власти и заинтеРесованих, којих не би било, да садањи закон није имао тих мана.

Поред тога многи односи у садањем закону нису предвиђени «ни регули(МИ. јер они, када је садањи закон грађен, нису ни постојали, те је прека