Narodna skupština

30

њих преносе и на њима остављају, сматраће се као да се увозе у земљу, према чему ће се на њих примењивати царински закон у свој својој целини.

Ми 16.

Ни једна се роба не може утоваривати, нити пстоваривати из бродова, док се не добије писмено одобрење од царинарнице и док не присуствује један царински орган.

Противна радња овој одредби казни се.

Чл. 19.

Под стални царински надзор потпадају и острва која Србији припадају.

Чл. 90.

Овлашћује се Министар Финансија да може превоз путника и робе чамцима и скелама и малим моторним бродовима на пограничним ревама на извесним местима забранити, или тај превов искључиво уступити појединим царинарницама, кад то државни интереси захтевају. Таксу за превоз прописује Министар Финансија. и она се уноси у државну касу као ванредни приход.

ЛЕ

Српска пристаништа отворена су за трговину и бродове свих уговорних земаља. Влада одлучује како ће се поступати са бродовима неуговорних земаља.

Чл. 22.

Ради зимовања страних бродова у српским пристаништима и водама, мора се добити одобрење Царинске Управе, под условима који се пропишу.

Ua. 93.

Министар Финансија с Министром Народне Привреде издаће правилник о поступању са приватним моторима лађицама које плове ради приватне потребе и уживања.

Чл. 24.

За домаће бродове који ће пловити само у домаћој прибрежној пловидби, издаваће Царинска Управи годишњу објаву. Такви бродови за све време пловидбе морају пловити стално под српском заставом. |

Годишња објава издаје се кад бродови први пут у години почну пловидбу, а попуњава се

=> и и о о Е- Репни а рани all AMA li, 13

КЕ ааа и =