Narodna skupština

34

воз и све товаре са назначењем нумера вагона како са увозпом тако и са прововном робом, заједпо са оригиналним колским листовима и другим потребним документима, а царпнарница ће ставити под царинско олово све товарне вагоне који су натоварени робом. Под тим затвором вагони са робом имају остати све до пријема у матацине односно упућивања робе другој паринарници.

По примљеној пријави одређени царински посленик одмах упоређује све довезене товаре и уверава се о броју и стању колета и олова према колским листовима, наређујући где ће се који вагон поставити. По пријему опште пријаве, царинарница враћа возиоцу све колске листове најдаље у року од три часа.

Општа пријава заводи се у нарочити записник који се одужује бројем стоварница п упутница.

Чл. 83.

Путници, који одређеним путевима долазе, дужни су пријавити се царинарници и њој све своје ствари показати. Царинарница је дужна да одмах те ствари прегледа.

(Са стварима и оделом путничким на које се царина наплаћује, поступиће се као и са осталом робом која се увози, или провози. Путници ће подносити писмене пријаве, ако вредност ствари за царињење износи више од 90) дин. (чл. 29).

За провозне путничке ствари или пртљаг, пријава се врши провозном пртљажном упутнидом, која уједно служи и као листа за провозно експедовање.

За брзовозне послатке, који се конвенционалним возовима непосредно отправљају кроз Србију, · пријава се врши провозном упутницом.

Чл. 34.

Бродови који доносе или у шлеповима вуку запаљиве предмете (пегролеум, нафту, експлозиве итд. по доласку у пристаниште усидриће се, поднети пријаву, пи чекати наређење паринарнице о томе, где ће пристати ради истовара. До места пстовара провешће брод царински орган, који ће истовару присуствовати.

Уверења (декларације) за собом донету робу страних посланстава п конзулата, сматраће се за ту робу као пријаве и заводити у записник пријава за собом донету робу.

Чала. 35.

За стране пароброде који дању долазе привремено само ради добијања налога (огдег), или оправке неће се подносити пријава. Такви бродови