Narodna skupština

44.

оним случајевима где је законом изрично наређено. Чала. 55.

Забрањено је у једној рубрици у декларацији овначити више колета уједно. Свако колето мора се засебно пријавити, под својом марком m нумером, сем ако под једном марком из једног Фрахта или коносмана има више колета истог облика, која садрже исту робу.

Ча. 56.

Од тренутка кад се декларација прими и заведе у записник декларација, забрањено је замењивати је.

Али ако декларант, а пре службеног прегледа робе у року од 2% чаба од поднатања декларације написмено изјави да је учинио какву погрешку, допустиће му се исправка у накнадној декларацији, која се првобитној прилаже и као њен саставни део сматра.

Примање накнадне декларације врши се на основу решења царинарнице.

МЕ Преглед робе. Чл. 57.

Преглед робе може се извршити само у присуству сопственика или шпедитера, коме је Министар Финансија допустио рад у царинарници, или у присуству њихових помоћника које сопственик или царински посредник назначи на декларацији. :

Измене назначене личности одобрава царинарница решењем по наплати таксе.

Ако је назначена личност непозната царинским посленицима, мора се довољно легитимисати.

Они су дужни, помагати при прегледу, отварати колета и по свршеном прегледу затварати их под надзором царинских службеника.

При прегледу робе морају се сва колета отворити и прегледати. Но по одобрењу управника царинарнице на декларацији, могу се кад се врши преглед више жколета исте робе, исте каквоће и вредности отворити једна четвртина, колета. У томе случају посленици ће назначити на декларацији која су колета отварана. Но ако се приликом делимичног прегледа такве робе појави сумња, отвориће се сва колета.

Како ће се прегледати течности у бурадима. пи другим судовима и из њих вадити угледи, прописаће Министар Финансија.