Narodno blagostanje

Страна 766

Из от: ОБЈАВА

На основу чл. 116 зак. о непосредним порезима а у

вези захтева Пореске Управе за Град Београд од 5. и 9 децембра 1929 год. Суд Општине Града Београда. извештав грађане-пореске обвезнике следећих занимања, да бе. се расправљати код Пореске Управе у Нарице Милипе ул. бр. 8, е' основицама за порез на течевину за 1999. год, и то:

| На дан 20. децембра т. г. свима кафеџијама, бифеџи-

јама, власницима винар. радњи, ћевабџијама, пиљарима и |

кујнама из: ресна Комесар. Топчидерске. Полиције,

TI

На дан 23. децембра т, г. свима кафеџијама, ракиџи- |

јама,власницима винар. радњи и власницима радњи за про- дају алк. пића из реона кварта Палилулског и

MIL. |

На дан 24. децембра т. г. свима ракиџијама, власницима винар. радњи, УЖИЧ. производа, кујнама, ћевабцијама, пиљарима, једном кравару, једном старинару и једном власнику биоскопа из реона кварта Палилулскога.

Упозоравају се порески обвезници означених занимања, да могу доћи у Судско Оделење Општине Града Београда (Књегеиње Љубице ул. бр. 19-а, партер соба бр. 2) сваког радног дана од 5—12 и од 15—18, суботом од 8—19 и недељом од 9—11 часова да виде у послатим списковима пореске управе предложену пореску основицу, од стране Пореске управе и тачан дан за сваког посебног пореског обвезника, када ће се расправа његова обавити, да би истој могао присуствовати и евентуално примедбе учинити,

Сваки порески обвезник, ако жели чинити примедбе на предложену основицу његове тачевине и разрез пореза, има бити на дан одређене расправе за одређивање његове основице течевине и разрез порезе на пословни промет за 1929. год. тачно у 8 сати пре подне у Пореској управи за град Београд и сачекати прозив свој за расправу.

Из канцеларије Суда општине града Београда, 9. децемора 1929. год. Сбр. 47.630.

ОРЛА С

Финансијска Дирекција у Београду, упутила је акт од 2 децембра 1929 године број 125107, овом Суду, којим. извезштава. грађанство, да ће 3 децембра тек. год. при Финансиј-

ској Дирекцији у Београду отпочети рад Рекламациони Од-

бор, а но изјављеним жалбама, нореских обвезника на разрез.

пореза 0 предњем се извештавају заинтересовани грађани. Из канцеларије Суда Општине Града Београда 3 децембра. 1929 године. ОБр. 4671/29.

| СОРЛА G

На дан 13 децембра, 1929 године у 9 часова пре подне i се у Економату Општине Београдске Узун. Миркова ул. бр. 1. И офертална лицитација за штампање обраваца и 0. књига за сва Оделења ове Општине.

Услови за ову лицитацију могу се добити у Економату Београдске Општине сваког радног дана,

ЕБр. 6198 из буда Општине Града Београла од 6- XII 1929 године.

НАРОДНО БЛАГОСТАЊЕ

"_бра 1929. године АБр. 26999.

Број 46

ттине града Београла

ОРЛА С

На дан 20. децембра. 1929 године одржаће се у Економалу Београдске Општине Узун Миркова ул. бр. 1. јавна усмена лицитација и то:

У 10 часова пре подне за набавку млека за потребу Стерилизационог Завода и основним школама у 1930 години

и то за шест месеци.

У 11 часова пре подне за набавку хлеба за Дом Стараца и Старица за шест месеци у 1980 години.

Услови за ову набавку могу се добити у Економату Београдске Општине сваког радног лама.

· ЕБр. 5113 Из Суда Општине Града Београда од 9 ХИ 1929 год. ;

ОРЛА С

Ради уређења Теразијске Терасе приступиће ова Општина рушењу зграде у Балканској ул. бр. 2. С тога позива, заинтересоване предузимаче да поднесу прописно такстране понуде за то рушење најдаље до 15 ов. мес. закључно О1штинском Суду — Узун Миркова ул. бр. 1.

Предузимач ће бити дужан да целу зграду бесплатно поруши за, 10 дана од дана саопштења судске одлуке, а после тога у року од три дана да све отлатке ол рушења и преостали материјал уклони са грађевине. (ав тај материјал прелази у својину предузимачеву. За то ће Општина рушење уступити ономе понуђачу, који буде понудио најповољнију откупну цену.

Из Суда Општине Града Београда на дан 4. децембра

1929 године, АБр. 26169.

ОГЛАС

У вези огласа ове Општине од 10. септембра 1929. г. АБр. 19532 који се односи на израду идејних скица за терасу на Теразијама, овим се објављује свима заинтересованим лицима да је рок предаје израђених радова за исти конкурс продужен до 1. априла 1980. године закључно, према посто јећим условима. |

Осим тога у истим условима мења се тачка 4. на страни 3., те се под в) и г) тражи размера 1:200 за назначене планове. a

Из Суда Општине Града Београда на дан 13. децем-

WIN.

А

Пажња претплатницима

Умољавају се претплатници, да изволе што пре послати дужну претплату, која износи за четврто тромесечје 70.— дин., а за цело друго полугође 140. — дин.

Уједно умољавамо претплатнине да нам изволе саопштити сваку евентуалну промену адресе

ЧИТАЈТЕ И ШИРИТЕ

„НАРОДНО БЛАГОСТАЊЕ“