Narodno blagostanje

7. фебругр 1931. | НАРОДНО БЛАГОСТАЊЕ. | Страна 95

Лицитација одржаће се истог дана у 1 час. у просто- | | Накнадне понуде као и оне, које нису поднете по услоима неће се примати.

ПЕН ПИ II II | CBa А обавештења могу се добити сваког дана Предрачунска сума износи 10.000.000 дин. у радно време у Инжињерском Отсеку Техничке Дирекције Кауција се полаже Главној Благајни (Узун Миркова |или купити по цени од 50 дин. од а |

ул. 1.) најдаље до 10 час. на дан лицитације и то: наши др- "Из канцеларије Техничке Дирекције општине града

жављани 5% а страни 10% од предрачунске суме. Београда Т. ДБр. 30139/30. год.

| Жижица је предмет потрошње у маси, А Најсјајнија Бајсјајвиј Више милиона пута дневно употреби се

прилика пралика

жижица у нашој отаџбини. Толико пута за загледа потрошач у кутију жижица. Ако је циљ рекламе очевид што веће; броја људи,

оглашавање! онда од кутије жижица нема згодније при- оглашавање ! лике за рекламу.

за

Обавештења даје и огласе уговара

Југословенско друштво жижита а. л.

Општина Дубровачка ставља на упис прву траншу зајма од номиналних Дин. 30,000.000.— 8% задуж-

ница на јавно уписивање. писивање траје од ! фебруара 1931 до укључиво 28 фебруара 1931, а врши се код Прве Хрватске штедионице у Загребу, те код свих њених подружница и Градске штедионице у Дубровнику уз ове увјете :

1) Теча; емисије износи за слободне комаде Дин. 96.—- а за везане са једногодишњим запором Дин. 95 за сваких Дин, 100.— коминале. |

2) Уписивање се врши уписним очитовањем, а при уписивању се има положити у готовом читава вредност уписаног зајма скупа са 8% камата од 1-1-1931 до дана уписа.

3) Зајам ће се амортизирати вучењем задужница у 30 година, а своту потребну за покриће камата и отплату главнице уврстиће општина сваке године у прорачун до потпуне исплате.

Овим зајмом ће општина Дубровачка исплатити све своје досадашње дугове, саградити кланицу, тржницу, јавна купатила, основне школе, довршити уређење електричне централе, реконструкцију водовода, реконструкцију ошштинске каване и адаптацију зграда добивених од државе.

Општина Дубровачка јамчи за овај зајам свом својом садањом и будуном непокретном и покретном имовином, те свим својим садањим и будућим порезним и свим другим приходима, потицали они из јавно — или приватно-правног наслова, а нарочито приходом својих садањих и будућих подузећа.

Решењем Министарства финансија бр. 63189 од 18-ХП-1930 год. купони ових задужница ослобођени су свих јавних дажбина сходно чл. 1 Закона д ослобођењу зајмова самоуправних тела од државних дажбина; а задужнице овога зајма проглашене су пупиларно сигурне и посебно за кауцију код државних лицитација и набавки као и за плодоносно смештење задужбинских главница, главница завода, корпорација и правних лица под јавним надзором, као и имовине малолетника и скрбника.

Дубровник, 30 јануара 1931 год. | |

Општина Дубровачка - Прва Хрватска Штедионица - Градска Штедиониша