Naša pošta

73

РА

ћемо овим чланком да истакнемо и нагласимо, то је Тесла као теније нашега рода, наше крвиџи нашег језика, то је Никола Тесла као наш претставник у оној вјајној плејади влашића на небу, на коме бораве велики духови свих народа и свих векова, који су се испели на највише врхове људске мисли и воде човечанство.

Наш народ ни у прошлости ни у садашњости није био сиромашан великим људима и великим духовима. И ако, по историјској судбини није дао у области материјалне културе онај допринос који се с правом могао очекивати од његовога, генија, он је у области духовне културе стао напоредо са осталим великим и старим европским народима својим Руђером Бошковићем, овојим Карађорђем, Његошем, Мештровићем и. Теслом, који чине част нашем народу у друштву великих и културних народа.

Бог је преко својих избраника штедро излио свој благослов на наш народ, и зато ми, данас, славећи један датум у открићима нашега генија, узносимо хвалу“ Богу и молимо та, да подари још дуг и крепак живот нашем вемљаку у далекој Америци, на дику и понос нашега народа, на радост и срећу целога човечанства. ј

МИЛУТИН ВУЈАДИНОВИЋ, Саветник Т. т. одељења Мин. саобраћаја.

МКОГА ТЕЗРА

РОУОРОМ 50-60Р15МЛСЕ ОТКЕТСА ОВЕТКОС МАСМЕТУКОС РОПЈА 140 СДОРЕЗАЛСЕ РОБТАУПЈАМЈА ОБМОМА ТЕНКЈКЕ УТБОКЛН ЕКЕКУЕКСЈА 1 ВАГПТОТЕНМКЕ

Оте годтпе паугб о ве гаупо 50 сода од Како је па уећка випатофик Моја 'Тезја аФобао до ероћајпог обктба ођтћлос таспебвког ројја, сите је зруогто ћетпејје дапабпје ејеКфгођећтке јаке вфгије, а 15ђ0 фако паугб о ве 40 сода, од Како је Тевја и паџепота вуеђи ођјауло Фебајјпе гехиЊаје зуојћ 1ајтаЛуапја па рођи вегија узвојаћ Тгекуепеја 1 прћоуе ргштепе ха 5ђуагапје далабпје гадлођећткКе.

Тип роуодота 1: Ја је и Веби па петаскот једпа ортпа Коћса о Тевн- 1 пјесоу пп гадоу та ва с јет да ве п папе; икаје па уенка хпабај Тевић обКкгјба 1 ргопајалака ха газуњак папке 1 фећшкКе 1 да ве шугфа а зуе боуебапађуо дисије оуога пабет уен капи, а ргеко пјеса 1 пјесол ћ деја пабет пагоди. Разас Кијоеје паб 1алпјег о. 5. ВоКбап.

Оуа Ки са је доба Ђа5 и ргауо угете. Редевећ содапа пезгаупјлуог тагуцКа ејекфтођећти ке 1 бејгаевећ сод па 110 фаКо тартапог 1 р]одпог галунКа тадођећтке даји пат: роуода да ве чрњало, Ко је уогјо озпоуе зуеса фора 1 аја је хадиса да ве доо до Чапабпјег ортоттпоо паргефка. Оуај уе и ремод утетепа Ђло је: