Naša pošta

84

За лечење овога стања има само једно средство: мир; нагомилавање капитала, савез са другим народима, развијање међународне трговине, једна ситуација у којој би се сав свет обогатио, као што се обогатио од 1870 до 1914. Остаје да се види, да ли ће Запад имати пожртвованог духа, мудрости, потребне проницљивости да одговори тим стварностима. | :

Јер проблем проблема је прост али тежак. Ради се о томе, да се, после двадесет година разоружања, лудих расипања која су потпуно руинирала један део света и знатно осиромашила други део, поново даде свима људима могућност да раде, осигуравајући минимум рада, правде и слободе..

Гуљелмо. Фереро

Ваља увек ићи за лепотом једног сна, јер остварио се: он или не, иза њега свагда остаје једна лепота душе. Поштовање великих књижевних имена из прошлости није само чин пијетета. Оно условљава даљу књижевну изградњу. На њима се зида зграда духа једнога народа. Ни у једном окупљању: породичном, друштвеном, страначком или државном нема вероватноће за напредак, ако није духовне везе с прошлошћу и указивања поште онима, који даваху себе за исту сврху.

Милосав Јелић, претседник Клуба. независних. књижевника..

Будимо морални и узвишени и нека међу нама влада: човечност и поштење. Онда ће бити. осигурана наша будућност. | Гавро Милошевић, народни посланик.

УРЕДБА О ОРГАНИЗАЦИЈИ П. Т. СТРУКЕ ИЗРАДА ПРОЈЕКТА.

Веле, да Народне скупшт. неће држати. седнице за" време летњег одмора. Тако-у том времену ни наша Уредба не може бити спроведена. кроз. финансијске одборе: Скупштине и Сената. Корисно. би било да Управа пошта, до сазива Скупштине, објави предлог Уредбе. Јавна критика доприноси изради. сличних пројеката. Понаособ мислимо да би, нарочито у оскудици Стручног п. т. савета, требало затражити учешће удружења п. т. службеника Југославије. Уредба је камен темељац

р--