Naša pošta

ВЕСТИ

Смена Часника Удружења. Г. Станко Вујасиновић на једноме збору у Скопљу, уместо поздрава назвао је свога старешину гробарем. Ради се сад о томе, да се докаже: да ли је господин о коме је реч у истини гробар, или је г. Станко клеветник. Непристрасна истрага треба да каже: ко има право и што је истина. Због овога г. Станко је смењен још и из Управе Удружења п. т. званичника и служитеља на један врло груб начин.

Успех Саобраћајног особља. У посљедњој свесци забележили смо како је саобраћајном особљу под новим министром г. Ог,. Кузмановићем враћено право које му је био укинуо дотадашњи министар г. Милосављевић, који је разрешен дужности. Значај тога је већи него што мислимо. Г. др. Албер Крамер, министар на р., генерални секретар ЈНС., на зборовима у Словеначко;, 12 августа о. г. подвукао је тај значај. Споменуо је као два велика успеха: врвћање железничких карата саобраћајном особљу, забрану Батиних радионица за оправку обуће и успешну интервенцију у интересу рудара.

Свему што не ваља избројани су дани. Тако је било и са скорашњим мјерама бив. Министара. Удружење саобраћајног особља, пак, показало се на висини професионалне свести, као и службе Краљу и Отаџбини. Енергични и достојанствени став његове Управе запажен је и стекао заслужену пажњу. Огледало се да то доиста није Удружење на папиру.

На знање: Најревноснијим нашим претплатницима и скупљачима претплате са овом свеском почињемо да шаљемо на дар им по једну свеску страних часописа које прима Наша Пошта. Они који знају или се служе неким страним језиком нека нам саопште, на којем језику биубудуће желели часописе да шаљемо.

НАША ПОШТА — НАШОЈ ДЕЦИ 1

Поштење је децо мила, Врлина над свима; Благо томе ко у срцу Највише је има. П Жене вриште, деца пиште, Шта је, шта је» Несрећа је! Бора шљиве брао, Па с дрвета пао. Добро с' угруво, Ал тако му треба; Да се боље чуво, Не би се угрув'о.! ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ РЕБУСИ „Поштшен, поштен, поштен“ Шире глас пред њиме; У апси извоштен, Чик погодте име!

Уреднић и бласнић: МИЛУТИН ВУЈАДИНОВИЋ, биши сађетнић Мин. саобраћаја, у пензији, Гарашанинова 7

Штампарија „ГРАФИКА“ Р.С. Албулођ — Београд, Космајска 51. Тел. 99.717

|