Naša pošta

ИУСТРОВАНИ ПОШТ, ТЕЛЕГР.-ТЕЛЕФОН, КАЛЕНДАР ЗА 1935 ГОД.

Изишао је из штампе Илустробани Пошт. Телегр. Телефонсви Календар 5а1935 годину са обим садржајем:

На Нобу Годину; Дбадесет година бладабине Блаженопочибшег Краља Алервсандра; Алебсандар 1 Ујединитељ; Писмо “у тобу 5000 година; Међународна телеграфсва и радиотелегтрафсва Конференција у Мадриду: Међународно прабни Бонгрес за радиотелеграфију у Лијежу; Међународна парламентарна Конференција за тргобину у Брислу; Бана за лифбидирање међународних плаћања и међународни поштансри обрачуни; Пошт телеграфсва унија БалРансвих држаба; Туризам и пт.т. служба; Старе географ све Рарте и поштансви путеђи; Међународна телефонсва служба; Телефони у сбету; Педесетодишњица Бодобог апарата; Разне брзине трансмисије знавоба у телебомунивацији. Осим обога чисто стручнога дела,у Забабном делу, песме; „Писмоношаиде по Бућама“ и „Мар Биза Сеђињаћв; у прози: Кабо је убијен Смаил-ага Ченгић; Народи обичаји у Црној Гори; из необјабљене збирве Мићуна Пабићебића; Шала и Хумор.

У Тарифном делу послобни сђет наћи ће сбе потребне унутрашње и међународне поштансве, телеграфсре, телефонсве, радиотелеграфсве и радиотелефонске и абионсве

тавсе; Таблице бременсвих разлира срачунате према Гри~

ничђом меридиану; Преглед одласба и доласва бозоба “7 Београд; Преглед одласва и доласва бродова Речне Плобидбе; Нобчани системи и нобци разних земаља; Најглабније држабне тарсе; Потсетнић за оно што често заборабљамо и један лепо уређени Огласни део. У засебном издању, Бао додатав Календару оштампан је Даљинар најглађнијих п.т-т. станица у Краљеђини, рачунајући од Београда, брло потребан сбему послобном сбету и самим п. т. т. станицама.

Календар је намењен у прбоме реду шировој публици, Боја ће у њему наћи сба потребна упутстба, сабете, поуве за сбе односе са поштом, телеграфом, телефоном и радиом. Специјално за п. т. т. службениве Календар има белири значај због многобрсног научног материјала ВБојим се попуњаба једна осетна празнина у стручној пт.т. литератури.

Цена је Календару 10.— динара, а 5:— динара Даљинару. Може се набабити непосредно Вод бласнића и “уреднића: Милутина Вујадинобића, Вишег Сабетнива Министарстђа Саобраћаја, Гарашанинођа бр. 711 — Београд, или, уплатницом на чебобни рачун број 54.701. Календар се неће шиљати нироме Во унапред не пошаље нобац.

Моле се листови и часописи да прештампају овај оглас.

Е

ко 7