Nova Evropa

U toku ove godine izdaćemo već poodavno oglašeni broj, o Ukrajini i Ukrajincima, za koji imamo pri-' premljen materijal. Jedna od idućih svezaka »Nove Еугоре« | biće posvećena uspomeni Masarika, a Фопебе povodom dvadesetgodišnjice Češkoslovačke Republike priloge i iz pera poznatih i pozvanih češkoslovačkih državnika i javnih radnik4, sa svrhom da pokažu, na koji će način. Republika Masarika mastojati da ispuni ideje i program svoga prvog Predsednika, u oblasti spoljne ı unutarnje politike, te na polju socijalnom, kulturnom. i privrednom. Da ove priloge prikupimo ı ovu svesku uredimo, obećali su” nam pomoći naši češkoslovački prijatelji ı drugovi, na čelu. s urednikom »Prager Presse«, G. A. St. Mags-om. — Jedan kasniji broj »Nove Evrope« doneće snimke novog spomenika Ivana Meštrovića,Groba Neznamom Junaku na Avali kod Beograda (koji se dovršava i koji će biti. otkriven ma Vidovdan ove godine), uz članke o Spomeniku ı o radu na njemu. Taj broj izdaćemo i zasebno, kao brošuru.

Od knjige našeg izdanja

MESTROVIĆ I NJEGOVI RADOVI,

(sa 116 reprodukcija snimaka, na velikom foliju, u bakro-. tisku), rasturili smo veći deo izdanja sa srpsko-hrvatlt-. skim tekstom, pa smo sad za sva tri izdanja ove knjige (jugoslovensko, englesko, nemačko) stavili jednu cenu: Din. 2 4 0.— (luksuzno izdanje jugoslovensko. u koži, Din 340.—). Naši pretplainici mogu je dobiti, kod nas u upravi, po Din 220.— (odnosno Din 300—). Мебгоутбеу predgovor iz knjige, u engleskom ili u nemačkom pre-: vodu, može se dobiti posebno, po Din 10.—.

Meštrovićevu »Gospu od Andjela«ć (Cavtiatski Hram), koju smo izdali o Božiću 1936 (sa 36 reprodukcija, · po klišejima izradjenim u Nemačkoj, i tekstom prof. J. Strigovskog, na iri jezika: nemački, engleski, i hrvatskosrpski),. prodajemo po Dim 40.— (inksuzno izdanje. sa vlastoručnim · potpisom umetnika, po Din 100.—). Ko od naših pretplatnika. uzme i jednu i drugu knjivu zajedno, dobiće ih kod nas u Upravi obe za Din 250.—.

Novac i pisma šalju se na adresu: . Uprava »Моуе Еугоре«,

Zagreb, Preobraženska 6./1. Čekovni račun: br. 33.712