Opštinske novine

ним хартијама од вредности или гарантном писму какве веће Банке, које мора бити регистровано у Министарству Финансија. Понуде ће се предавати у запечаћеним завојима у канцеларији помен. Директора, најдаље до 11 часова пре подне на дан лицитације, са назнаком: „Набавка постројења за нову ливницу за Д. Т. и О." Општи и технички услови могу се добити сваког радног дана у Економату Дирекције Трамваја и Осветлења. Из Економата Дирекције Трамваја и Осветлења, ДБр. 18369, од 5. јула 1930. године, у Београду.

О Г Л А С Набавка трофазних трансформатора Дирекција Трамваја и Осветлења у Београду, расписује прву оферталну лицитацију за набавку: 4 ком. трофазних трансформатора са уљем и самохлађењем, за стални погон снаге од 160 К.УУ.А., на дан 11. августа 1930. године, у 11 чаеова пре подне у Дирекцији. Понуђачи су дужни на дан лицитације, а најдаље до 10 часова пре подне положити на Благајници Дирекције Трамваја и Осветлења, кауцију од 5% од понуђене цене; страии понуђачи 10% у готовом новцу, државним хартијама од вредности нли гарантном писму какве веће Банке, које мора бити регистровано у Министарству Финанеија. Понуде ће се предавати у запечаћеним завојима у ка::целарији пом. Директора, најдаље до 11 часова пре подне на дан лицитације, са назнаком: „Набавка трофазних трансформатора за Д. Т. и О." Општи и Технички услови могу се добити сваког радног дана у Економату Дирекције Трамваја и Осветлења. Из Економата Дирекције Трамв зја и Осветлења ДБр. 17238 од 9. јула 1930. године, у Београду.

ОБЈАВА На основу чл. 116. закона о непосредним порезима а у вези захтева Пореске Управе од 1. VII. тек. године Бр. 60278. Суд Општине града Београда извештава овим грађане пореске обвезнике следећег занимања, да ће се расправљати код Пореске Управе у Царице Милице улици бр. 8. о основицама за порез на течевину за 1930. годину и то: На дан 16. и 17. јула ове године: Димничарима, хлебарима, ковачима, коларима, поткивачима и лимарима из свих квартова. На дан 18. и 19. јула ове године: Лимарима и браварима из свих квартова. На дан 22. и 23. јула ове године: Штампарима, књиговесцима и воскарима; сопственицима радионица за хемијско чишћење и бојење одела; произвођачима соде, крахера, минералне воде и лимунаде; сопственицима радионица за млевење бибера и соли и за израду помаде; сопственицима радионица за израду обланди за сладолед; вртарима, корпарима и четкарима; сопственицима радионица за млевење кафе, пегларима, шлајферима, печаторесцима, сапунџијама, ситарима, плетарима и ужарима из свих квартова. На дан 22. и 23. јула ове године: Бакалима из кварта Врачарског. На дан 24. и 25 јула ове године: Стаклоресцима, фирмописцима, фарбарима и молерима из свих квартова; каменоресцима, тапетарима, машинским радионицама, ливницима, механичарима и керамичарима;. стругарима, казанџијама, ликоресцима и воденичарима; тесачима, радионицама за млевење мермера, металистима, литографима, чи< стачима паркета, и клавир-штимерима; качарима, цинкографима, мозаичарима, словоливцима и дрејерима; картонашким радионицама, радионицама за израду мастила, радионицама примуса, радионицама за израду лутака, радионицама за израду коломаза, млинарима камена, металним друкерима и књиговесцима. На дан 24. и 25 јула ове године: Бакалима из Кварта Палилулског, Дорћолског и Топчидерског. Упозоравају се порески обвезници означених занимања, да могу доћи у Судско Оделење Општине града Београда (Књ. Љубице улица бр. 21. партер соба бр. 2.) сваког радног дана од 7.30 до 12.30 пре подне и од 16.30 до 18.30 после подне, суботом од 7 до 12 пре подне а недељом од 9 до 11 часова, да виде у послатом списку Пореске Управе предложену пореску основицу од стране Пореске Управе, као и тачан дан посебице за сваког пореског обвезника, када ће се расправа његова обавити у Пореском Одбору, да би истој могао присуствовати и евентуално примедбе учинити.

Власник: Општина Београдска. — Уредник: Слободан Ж. Видаковић, референт за шгампу О. Г. Б., Немзњина 23.