Opštinske novine

САНАТОРИУМ Д-ра Милутина П. Живковића ОСНОВАНА 1911 ГОДИНЕ Београд, Крунска 33. — Телефон 7-39. Две операционе сале. — 75 постеља. — Сала за пора~ђање. Лифт . - Цеитралко грејање. - Радио концерти Европе по собама Гинеколошио и Дкушерско оделење прима на порађање, лечење и оперисање свих женских болести Хируршно оделење прима на лечење и оперисање болесника оба пола за сва хируршка оболења, као и за све веће операције мокраћних органа, ортопедске и области уха носа и т. д. Рентген за диагнозу и лечење (дубоку терапију). Лечење електрнзацијопн (диатермија, пантостас, солукс. и кварц лампе). За децу специјалан дечји лекар. Деца рођена у Санаториуму прегледавају се два пута месечно и лече до године дана бесплатно. За имтерне болести сталан домаћи специјалиста. У Санаториуму станују и ординирају лекари специјалисте. Преглед болесника врши се преко целог дана, а примање у Санаториуму у свако доба. У свако доба дана и ноћи може се телефонски добити лекар специалиста за порођај и за помоћ у хитним случајевима код куће.

12

ЗЕ

ЗПЕ

ЗЕ

■II

Г

=п

ТРГОВИНА КУХИЊСКИМ И ДОМАЋИНСКИМ ПРИБОРОМ БРАНКО П. ТОРБАРЕВИЋ

ВАСИНА УЛИЦА 25 (СОПСТВЕНА ЗГРАДА)

БЕОГРАД Тепеф. 27-62.

ЦРЕПОРУЧУЈЕ СВОЈЕ ОГРОМНО СТОВАРИШТЕ: Машине за млевење меса од № 5. до 42. као и све резервне делове. Машине за млевење ораја и мака. за пасирање парадајза и

Пећи обичне као и ирске, црне и емајљиране. Штедњаке (шпорете) црне и емајљиране светске марке „Метеор." Апарате за хлађење чувене фабрике БРАЋЕ ГОЛДНЕР. Машине за зготовљање сладоледа за домаћу употребу као и за посластичаре. Комарнике у свима величинама и разним ценама. Тегпе за зимницу чувене марке „РЕКС" као и све резервне делове. Емајљирано посуђе, плаво, по најнижим пијачним ценама, марка „Два Лафа." Свинкс посуђе црвено, једино фабрично стовариште најпостојанијег посуђа. Пегпе у свима величинама.

га_

Као и цео остали прибор за кућевну употребу. У унутрашњост шаљемо по жељи и на доплату-повуку. Роба се пакује тако пажљиво, да јеискључено ма какав квар-

Вепики избор справа другог поврћа. „Термое" флаша као и резервна стакла. Умиваоника од најобичнијих до најлуксузнијих. Брисаие за ципеле од праве кокосове траве од 35'— динара почевши. Четке све сорте од обичних за рибање патоса до најфинијих за брисање одела. Гарнишне за завесе месинганих од Дин. 45,па на више и т. д.