Opštinske novine

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ 9 На предлог Суда О.Бр. 2528 Одбор је Р Е Ш И О:

—~ -1-Гд-—гггг Стр. 89 У својим говорима одборници су стали на гледиште да колаудације предузећа „Златибор" у погледу израђених тротоара треба повући с дневног реда, ради накнадног испитивања и проучавања. За овим се Суд и Одбор сагласио да се повуче с дневнога реда тачка четрнаеста: „Колаудација II групе извршених радова предузећа „Златибор" на изради тротоара".

Тачка петнаеста: „Колаудација III групе извршених радова предузећа „Златибор" на изради тротоара" повучена је с дневног реда ради проучавања. 16 Тачка шеснаеста: „Колаудација IV групе | извршених радова предузећа „Златибор" на изради тротоара", повучена је с дневног реда ради проучавања. 17 Тачка седамнаеста: „Колаудација V групе извршених радова предузећа „Златибор" на изради тротоара", повучена је с дневног реда ради проучавања.

1. — Да се изврши измена регулације блока између Топличиног и Обилићевог венца и улице Царице Милице, како је то у плану плавом бојом означено. 2. — Да се ова измена сходно §§ 9 и 12 Грађевинског закона изложи јавном увиду за време од 20 дана. 10 По предлогу одборника г. Михајла Стефановића повучена је с дневног реда тачка: „Предлог за измену регулације на Дедињу" ради накнадног проучавања. 11 На предлог Суда О.Бр. 4045 Одбор је Р Е Ш И О: 1. — Да се изврши измена регулације затварање пасажа између улица Мачванске и Драгачевске, по плаво уцртаним линијама у плану. 2. — Да се ова измена сходно §§ 9 и 12 Грађевинског закона изложи јавном увиду за време од 20 дана. 12 Повучена је с дневног реда по предлогу одборника г. Михајла Стефановића тачка дванаеста: „Предлог за измену регулације скидање резервације с имања бр. 66 у Вишњичкој улици", ради проучавања. 13 На предлог Суда О.Бр. 4687 Одбор је Р Е Ш И О: 1. — Да се изврши измена регулације на углу Грчића Миленка и улице Војислава Илића, како је то у плану плавом бојом означено. 2. — Да се ова измена сходно §§ 9 и 12 Грађевинског закона изложи јавном увиду за време од 20 дана. 14 Код тачке четрнаесте: „Колаудација II групе извршених радова предузећа „Златибор" на изради тротоара" прочитан је предлог Суда, па је одборник г. Михајло Стефановић истакао да су радови на постављању тротоара рђаво израђени и да их зато не треба чак ни привремено примити. После овога развила се подужа дискусија у којој су учествовали г.г. Милић Сокић, Коста Тодоровић, претседник г. Петровић, Технички директор г. Кузмановић и шеф Инжињерског отсека г. Розенцвајг.

18 Тачка осамнаеста: „Колаудација VI групе извршених радова предузећа „Златибор" на изради тротоара", повучена је с диевног реда ради накнадног проучавања. 19 На предлог Суда О.Бр. 3259 Одбор је Р Е Ш И О: Да се усвоји извештај комисије одређене решењем Суда Д.Бр. 40913/33 о расходовању старих и неупотребл.ених трансформатора у Дирекцији трамваја и осветљења. 20 Код тачке дневног реда: „Одређивање процениоца и заменика процениоца за експропријацију имања г. Петра Иконића на Дедињу", прочитан је предлог Суда, па је одборник г. Павле Кара-Радовановић изнео да је Општина у многим случајевима била оштећена због својих проценилаца, и да с тога треба саставити нов списак проценилаца од лица која ће савесно вршити своју дужност и заступати Општину. Напомиње да је Секција за експропријацију предложила један такав списак проценилаца и да Суд треба гај списак да изнесе што пре пред Општински одбор, како би се код процењивања земљишта завео ред и систем. Потпретседник г. Васа Лазаревић истиче да је у конкретном случају одредио људе на