Opštinske novine

О П Ш Т И Н С К Е НОВИНЕ

Стр. 3

зграде бивше општ. штедионице; за оправку купатила у Мишарској ул.; за оправке јавних клозета; за опр. клозета жанд. ком. ескадрона; за оправку зграде Техн. дирекције; за оправку зграде у Мокром Лугу; за оправку осн. школа; за оправку ц. грејања. Комисија за промену општ. добара. Комисија анкентна о неправ. рада надз. архитекти на згради осн. школе В. Илића. Комисија за примо-предају зграде бив. Општ. штедионице другом кварту.

Службени Наредбе г. Претседника: • • Распоред дежурства у јануару 1935 године На основу § 96 Закона о градским општинама прописујем следећи Распоред дежурства г. г. чиновника Градског поглаварства града Београда за месец јануар 1935 године када се у канцеларијама не ради. 6 јануара — недеља — Бадњи дан г. Драгутин Татовић, писар Главне архиве и дактилограф г-ђица Ирена Фирст. 7 јануара — Божић први дан г. Велимир Жикић, писар Главне архиве и дактилограф г-ђица Бранка Борчило. 8 јануар — Божић други дан г. Милош Зец, писар Главне архиве и дактилограф г-ђица Ирена Фирст. 9 јануара — Дан рођења Њ. В. Краљице Марије г-ђица Александра Бабић, писар Главме архиве и дактилограф г-ђица Бранка Борчило. 13 јануар — недеља г. Станимир Благојевић, писар Главне архиве и дактилограф г-ђа Зорка Марић. 19 јануара — Богојављење г -ђица Наталија'Југовић, писар Деловодства и дактилограф г -ђа .Јелена Путинцева. 20 јануара — недеља г. Ружица Чулибрковић, писар Главне архиве и дактилограф г-ђа Вера Теофиловић. 27 јануара — недеља г-ђа Радмила Виторовић, писар Главне архиве и дактилограф г-ђица Вера Богородицкаја. Дежурство траје од 9—11 часова пре подне у канцеларији Главне архиве.

4) Припремање елабората 5. — Предрачун за оправку зграде Одељка у Жаркову, Преглед Занатске шксле у Зориној ул. Предрачун за оправку општ. зграде у Жаркову. Извештај о жанд. станици на Белим Всдама. Предрачун за оправку Центр. пријавног оделења Управе града Еесграда. Из Техничке дирекције Г. п. г. Б. Службено. извештаји Горњих дана и суботом пре подне, биће одређени по један чиновник у одељењима и отсецима: за Социјално и здравствено старање, Војном и Гробљанском, за обављање послова, који не трпе одлагања, а које ће одредити г. г. шгфови поменутих одељењаотсека. Претседник Градске општине, Милутин Петровић, с. р.

Похвала шефа н чиновника-службеника Отсека добара „Комисија за општинска добра састављена, од већника Општине града Београда на седници својој од 15 новембра 1934 год., узевши у расматрање елаборат који се односи на рад Отсека добара у.погледу прикупљања података о величини, вредностти и начину експлоатације целокупне општинске имовине по свима одељцима — ранијим општинама, дала је мишљење; да је шеф Отсека добара са чиновницима и службеницима постигао најповољније резултате у погледу откривања и сређивања општинске имовине. Иста комисија у седници својој од 29 новембра 1934 год., расматривши и прегледавши списак општинске имовине за коју Општина није имала тапија као правног доказа о својини, а за коју је имовину Отсек добара прибавио уверења о државини и општина се убаштинила на сва своја имања у Београду, — дала је мишљење: да прима знању извештај Отсека добара о пронађеној и убаштињено.ј општинској имовини, која износи 230 и има у површини 1,198.209.80 кв. м. земљишта, и обзиром да је овај рад обављан у ванканцелариском времену и са великим тешкоћама, изјавила је захвалност шефу Отсека добара са чиновницима и службеницима, пошто је њиховом раду заштићена општинска имовина у минималној вредности 'око 120.000.000 динара.

I*