Opštinske novine

Стр. 214

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

половина најдање до месеца октобра текуће године. Сваки купац парцеле сноси све мерничке трошкове око преноса исте у грунтовницу, с тим да се пренос изврши, када се плате обе рате. Од добивеног новца за продате парцеле Општина има основати фонд из кога ће се моћи у самом месту на преким улицама поставити ћуприје као и изградити прелази од цигаља. Купац је дужан да одређену цену на начин који је напред означен плати Општини, и са њиме ће пуномоћник Општине београдске сачинити уговор и код надлежног Суда пренети парцелу на купца — унети у грунтовницу на име купца. XVII На предлог Претседника О.Бр. 10029 Градско веће је Одлучило: Да се одобри осигурање општинских зграда на подручју Градског одељка у Бежанији код Југословенске осигуравајуће банке „Славија' а под условима изложеним у полиси осигурања бр. 222123. Осигурање да траје за време од 24 новембра 1934 до 24 новембра 1944 године. Да Градско поглаварство у Београду одељак Бежанија плаћа поменутом осигуравајућем друштву на име премије годишње динара 470.—, с гим да води рачуна о благовременом плаћању годишњих премијских дажбина. XVIII Код тачке дневнога реда: „Предлог за издавање у закуп општинског киоска пред железничком станицом" прочитан је предлог г. Претседника, па је г. 1 Јавле Кара-Радовановић скренуо пажњу да треба извршити ревизију постојећих киоска и уклонити их са оних места где кваре естетски изглед Београда. За овим је Градско веће на предлог Претседника О.Бр. 10033 Одлучило: Да се општински киоск постојећи на скверу при улазу у Железничку станицу изда у једногодишњи закуп Радмили Ф. Николић из Смед. Паланке, с тим, да овај закуп почиње® тећи када се киоск стави на расположење закупцу и да на име закупнине плаћа по 920.динара месечно унапред, а најдаље до 5 дана у месецу. Ако закупац не би плаћао кирију унапред, Општина задржава право да закуп киоска откаже у свако доба године на 30 дана унапред у ком случају закупац је дужан иселити се без интервенције надлежне власти.

Закупац је дужан да киоск за време трајања закупа одржава у исправном стању, како у погледу конструктивном, тако и у естетском, Ако закупац ни после опомене Градског поглаварства то не учини, Оиштина је власна да киоск преузме и пре истека рока по отказу на 30 дана. Закупац не може киоск издати у пазакуп нити овај закуп може пренети на другога у противном дужан је иселити се у року од 30 дана рачунајући од дана саопштења и киоск Општини предати. Узајамни рок отказа овог закупа је два месеца пре истека уговореног рока. XIX На предлог Претседника О.Бр. 10027 Градско веће је Одлучило: Да се Жарку М. Томићу, посластичару из Београда изда у закуп општински киоск на Малом Калемегдану пред павиљоном Друштва „Цвијета Зузорић" с тим да на име закупнине плаћа месечно и то; у времену од 1 маја до 1 октобра по 400 динара, а у времену од 1 октобра до 1 маја по 250,— динара, и да овај закуп почиње тећи од дана када се закуџцу саопшти ова одлука и предаду му се кључеви од киоска па до 1 маја 1936 године. Отказ за обе уговорачке стране важи на 30 дана пре истека уговореног рока. Закупац Томић дужан је да одмах положи 500,— динарра, која ће сума остати у деопзиту као кауција за све време трајања закупа, а вратиће се закупцу по истеку закупа, ако кирију буде исплатио ,и ако буде закупно добро преадо у исправном стању. Ако закупац не би плаћао кирију месечно унапред, Општина задржава право да закуп киоска откаже у свако доба године на тридесет дана и да киоск преузме без икакве накнаде закупцу. У овом случају закупац се обавезује да се из киоска исели без интервенције друге власти и без права на тражење ма какве накнаде из овог закупа. XX На предлог Претседника О.Бр.10020 Градско веће је Одлучило:

Да се за издавање општинске згЈ )аде ■' — касапнице у закуп путем усменог јавног |надметања оаспише лицитација преко листова „Политике" и Београдских општинских новина. Зграда се налази у Београду — Вој. Степе ул. бр. 200. Лицитација да се обави у Београду у кафани „Домовина" Вој. Степе ул. бр. 215 и да лицитацији буду присутни: чиновници