Opštinske novine

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Стр. 475

довцу изведе према пројекту Машинског одељка Умраве водовода, у општинској, режији путем режијске комисије у коју се одређују г.г. Радојловић Милош, градски већник, Стојнић Љубомир инжењер Управе водовода, и Јовановић Драгољуб архитекта Отсека за паркове и пошумљавање. 2.) Новац по привременим признаницама примаће према потреби члан режијске комисије г. инж. Стојнић Љубомир уз обавезу правда,ња изузе^тих сума пуноважним документима у законском року од мвсец дана. 3.) Да издатак за извршење овога посла у износу од 127.422,17 динара падне на терет партије и то: 25/16 динара 80.000,— 25/49 динара 10.000,— 24/40 дин. 37.422,17. 91 На предлог Претседника О.Бр. 28568, Градско веће је Одлучило: Да се за потребе општинских служби, које се обављају на обалама река Саве и Дунава откупи од Друштва „Батињол" у Београду један моторни чамац са ознаком ,,Батињол 2" за суму до 20.000— дин|ар|а,. Овај издата,к пада на терет партије за непредвиђене расходе, партије 29 иозиције 1 буџета за 1935/36 годину. 92 На предлог Претседника О.Бр. 28572, Градско веће је Одлучило: Да се ради могућег довршења започетих пруга на линијји Беогр,а,д — Земун и израде трамвајског колосека од Милетине улице кроз улицу Адмирала Пикоа и везе са пругом на Новом гробљу, а због недостатка редовних буџетских кредита по буаету за 1935/35 годину, одобри кредит од динара 350.000.— Дирекцији трамваја и осветљења за довршење тога посла из неутрошеног кредита од динара 7,500.(000 по тачки 2 а од унутрашњег зајма од 125,000.000 динара одређених за радове Д.Т. и О.

Том сумом Дирек'ција трамваја и осветље,ња имаће да прибави сав потребан материјал за израду и постављање гвоздених стубова, сав потребан материјал за монтирање горњег електричног строја, као и исплату целокупне радне снаге. Издатак за довршење овога посла пада на терет унутрашњег зајма од 125,003.000,динара тач. 2.

93

Код тачке дневнога реда: „Кратка питања" говорили су: Већник г. Добра Богдановић тражио је д,а се питање земљишта, за београдске гимназије што пре реши, пошто је држава вотирала потребне суме новца и финансијеко питање у погледу изградње гимназиј[е у крајевима где их нема решида, то моли да се то питање што пре реши, да неби велики број! деце остао на улици1 Затим је истакао да је решење о усељењу диспанзера у Пожарну станицу наишло на једнодушно негодовање грађана онога краја, па моли Господина Претседника 1,да овоме питању поклони пуну иажњу. Најзад моли да се за идућу седницу прикупе податци и да Му се да одговор по питању Руског инвалидског дома и да се не дозволи да тај Дом, који ое диже за успомену на великог Словена руског Цара Николе II, буде предмет трговине. Већник г. Божидар Матовић истакао је да санитетски органи не воде довољно рачуна о пијаци код Цветкове Механе, па моли да се на то обра,ти пажк>а и да се онл уреди као и остале пијаце. Већник г. Василије Станковић жали се што се наплата пијач.не таксе по тарифном броју 397 врши неправилјно јер се пијачна такса наплаћује и при улазу робе у трошарииски реон и на самој пијаци, те моли да се овоме учини једанпут крај. Већник г. Др.агослав Палигорић износи да ће се на Бањици идуће године одржати соколски слет, па моли да се припремне рад,ње благовремено заврше и да Општина допринесе са своје стране (колико је у могућиости), да тај слет буде што величанственији. За овим је седница закључена у 21,5 часова. —

Градски већниди; Инж. Милан Нешић, с. р. Душан С. Николајевић, с. р.

Оверавају.

Претседник Градске општиие, Влада Илић, с. р.