Opštinske novine

Стр. 26 =г~- ■ ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Недељни извештај

о просечним ценама животних намирнииа на београдској пијаци од 14—20-ХП и од 21-31-ХИ 1935 год.

В Р С Т А

Мера

Просечна цена у д^чарима

В Р С Т А

Мера

! фосечна це у динарима

3 е1

4 нед.

3 нед.

4 нед.

Жито

КолотаЈи:ја.ЛЈка. ш лЈ?уха. роба

14.-

14.—

ГТшеница

100 кгр.

172.50

165.-

Шећер у коцкама

1 кгр.

Јечам

14*.

140 -

Шећер ситан

12.-

12 -

Овас

14?.- с .0

142.50

Кафа сирова

57.-

57,—

Кукуруз у зрну

107.50

117.50

Кафа пржена

68.-

68.-

Брашно ш жљ.&&

Со млевена

3.37

3.37

Брашно пшенично Но. 2

1 кгр.

2.75

2.75

Бибер крупан

Зч,

38,-

Врашно пшенично Но, 1

3.-

3.-

Бибер млевен

42 50

42.50

Брашно пшенично бело

3.50

3.50

Паприка млевена

в

27 50

27.25

Брашно кукурузно

2*5

2.25

Фида

8 50

8..50

Хлеб пшенични црни

3.—

3 -

Макароне

8 50

8 50

Хлеб пшенични бели

3.50

3.50

Пиринач

9 —

9.66

Жесо

Мак

14 -

14.

Говеђина

1 кгр.

8.-

8,-

Зејтин за јело

1 литар

18'—

18.-

Говеђина жива мера

100 кгр.

307 50

313.20

Сирће винско

6'—

6.-

Телећина

1 кгр.

13 —

13 —

Мед

1 кгр.

15'-

15.

Телећина жива мера

100 кгр.

650.-

650.—

Восак

40'—

40. -

Јагњећина

1 кгр.

19.-

19.-

Пекмез

10'—

10.—

Јагњећина жива мера

100 кгр«

Свеће воштане

70 —

70* —

Овчетина

1 кгр.

8.

8. -

Свеће стеаринске

27'-

27.-

Овчетина жива мера

100 кгр.

267.50

308 30

Свеће парафинске

16 —

16 -

Свињетина

1 кгр,

13 -

13. -

Сапун за мрање

10--

10.—

Свин-егина жива мера

100 кгр.

668 75

656 66

Шпиритус рафиниран

1 литар

54—

54.-

Свиљско сушено

1 кгр.

17 50

17,—

Шпиритус за гориво

»

10.—

'10.-

Кобзсице

17.—

17.-

Петролеј

7—

7.-

Шваргле и чварци

13.-

19. -

Бензин

»

7—

7.-

Пршута

31.25

28.15

Гориво

Сланина сирова

12.--

12. —

Угљен дрвени (ћумур)

100 кгр.

125.—

125.—

Сланина сува

19 —

19.-

Угљен дрвени (ћумур)

1 кгр.

1.75

1. 7 5

Сланина ужичка

26.75

26 50

Угљени, мрки и лигнит

100 кгр.

17.50

17.50

Масу свињска

13.

13.-

Угљен камени

57.—

57.—

Сало

13.50

13.50

Дрва грабова

ш

105.—

10 г —

Лој топљен

8.50

8 83

Лрва букова

110.

110.-

Лој нетопљен

6 —

7.16

Дрва церова

102.50

102.50

Риба

Дрва јасенова

100.-

10 п .—

Шаран

10.75

10.66

Дрва растова

100.—

100-

Сом

50.50

21.^3

Дрва брестова

95,-

95.-

Кечига

40.—

40.—

Дрва врбова

62.50

62 50

Смуђ

25 —

24.4«

Живина и јаја

Штука

11 30

11.66

Кокоши

1 ком.

14.—

14 33

Бела

6,—

5.83

Ћурке

30,-

38.85

Мде &о

Гуске

96.75

27.15

Млеко слатко

1 литар

2.75

2.75

Патке

15.-

15.-

Млеко кисело

1 кгр.

8.-

8.-

Јаја

1.03

1.03

Масло

28.

28.30

Стоћа

Масло топљено

25 —

25.—

Волови

1500.—

1500 —

Кајмак

21 —

23.

Краве

1675.—

17 с 3 °3

Сир обичан

10 -

11.31

Т елад

350.—

3^9 90

Сир сомборски

18 -

21.33

Коњи

1050 —

1050.—

Сир качкаваљ

19.-

19.15

Свиње угојене

т

1*00.—

1483 33

Поврће

Свиње мршаве

500. -

50 V—

Пасуљ

4.50

4.-6

Прасад од 10 кгр.

п

72.50

81 .Ро

Сочиво

11.50

10.83

Назимад од 10 до 25 кгр.

142 50

153.30

Грашак у зрну

12.-

12 —

Овце

—.—

—.—

Грашак обичан

—.—

—.—

Овнови

287.50

180.-

Кромпир стари

2.15

2.21

Козе

—.—

—.—

Кромпир нови

Јарчеви

—.—

—.—

Лук црни

2.33

2 38

Јагањци

—.—

—.—

Лук бели

8.-

10.50

Јарићи

—.—

Лук прази

1 деме

1.50

2 —

КоЉа и вуна

1 кгр.

Боранаја

1 кгр.

—.—

Коже воловске

7 .50

7.50

Тиквице

- .—

Коже кравље

7.50

7.50

Шаргарепа

2.-

2.16

Коже телеће

15.-

15.-

Купус сладак

1. с 0

2.-

Коже јунеће

.

9.50

9. с 0

Купус кисео

3.25

3 31

Коже свињске

3 50

3.50

Спанаћ

3.70

3 58

Коже овчије

1 ком.

30. 0

З2. с 5

Рен

6 75

7.16

Коже јагњеће

X

—.—

Кељ

2.12

2.99

Коже козје

—.—

—.—

Келераба

1 пишла

2 -

2.

Коже јареће

1 кгр.

—.

Зелен за супу

*

1.25

1.95

Вуна прана

24 50

94.50

Патлиџан црвени

1 кгр.

с

11.75

Вуна непрана

17 50

17.50

Патлиџан плави

1 ком.

— 75

—,—

СтОчна жража

74.75

Паприка љута

100 ком.

4. -

4.33

Сено

100 кгр.

70.48

Паприка туршијара

17.50

18.65

Слама

»

29.—

38.65

Паприка бабура

18.—

19.-

Грађезвжтс&та махеријал.

100 кгр.

27.-

27,—

Краставци

—.—

—.—

Креч негаи>ен

Воће

Цигле

100 ком.

27.

27. -

Јабуке

1 кгр.

5.25

6.16

Цреп

»

49.50

49.50

Крушке

6 50

6 26

Цемент

100 кгр.

70 -

70.—

Брескве

Песак

т

30 —

30,-

Кајсије

.

—.—

Пића

1 литар

9.50

9.50

Трешње

. _

Пиво домаће

Вишње

—. -

Вино црно обично

8.—

8.

Грожђе

6 50

7.16

Вино бело

8.—

8,-

Шљиве

—.—

Вино боље старо

10. -

10.—

Шљиве сушене

9.50

8.50

Шљивовииа мека

12. —

19.-

Лубенице

1 ком.

—.—

Шљивовица љута

22,—

29.—

Диње

— _

Комовица мека

10 —

10.—

Ораси

1 кгр.

14.50

14>8

Комовица љута

22 -

22. -

Кестен

7.7 г >

/.83

1 надн

95 -

25.—

Смокве

11.

8.^

Надничара

Лимуни

1 ком.

1.19

1.'6

Копача

30 —

20.~

Неранџе

2.50

2.10

Зидара

-

40.-

40.—

Ил сшашисиЈичкт отсека Г. п. г. Б. — Службено.