Opštinske novine

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Стр. 439

Службене објаве и огласи

Измена регулације Љешке улице и њеног раскршћа са ул. бр. 1109 Пошто је одлуком Градског већа усвојена измена регулације Љешке улице и њеног раскршћа са ул. бр. 1109, по плаво уцртатаним линијама у плану, то на основу §§ 9 и 12 Грађевинског закона Градско поглаварство града Београда изложиће, 15 дана после изласка овог огласа у благајничком холу партера зграде Градског поглаварства Узун Миркова ул. бр. 1 ову измену регулације. Планови ће бити изложени јавном увиду 20 дана. Заинтересовани имају поднети приговоре за ово време и најдаље 15 дана по истеку јавног увида. После тога рока поднети приговори неће се узимати у обзир. Сходно § 9 Грађевинског закона приговори су допуштени једино: 1) У погледу кршења законских прописа око поступка, и 2) У погледу угрожавања јавног интереса од стране <?пштинских власти. Приговоре ће примати Техничка дирекција, Одељак за регулациони план, зграда Техничке Дирекције Градског поглаварства, Књегиње Љубице улице бр. 21. ЈТицитација за набавку материјала за оправку путева и др. у Земуну у 1937-38 г. У понедељак, дне 4 октобра 1937 год. у 11 сати одржаће се у канцеларији Градског грађевинског отсека у Земуну, Прерадовићева улица број 7, I спрат, соба број 9, у скраћеном року прва офертална лицитација за набавку: 1) туцаника од еруптивног камена 160 кубних метара; 2) спојног материјала од еруптивног камена 35 кубних метара; 3) лоМљеног камена кречњака величине 25 до 35 см. за оправку калдрме 50 кубних метара; 4) сирове призме од еруптивног камена величине (16X20) X (18—25) те висине 16—20 см. 2400 комада Предрачунска сума је 49.700,— динара. Куција у износу, од 2.800,— динара полаже се у готовом новцу или вредносним папирима на благајни Градског одељка у Земуну, Пашићев трг 1, најдаље до 10 часова на дзн лицитације. Хартије од вредности примају се по курсу Министарства финансија одређен расписом од 6 марта 1935 год. број 36.300. Оферти таксирани са 200 динара државне таксе, прописно запечаћени заједно са

реверсом о положеној кауцији и свим документима, који су прописани за учестовање на јавним лицитацијама код државних грађевинских власти, предају се до 11 часова дана лицитације. Понуди има се приложити и углед камена, ! који се нуди као и уверење Министарства грађевина о испитивању каМена. Пројекат и услови могу.се видети и сва потребна обавештења могу се добити радним даном за званично време на месту, где ће се одржати лицитација. Поглаварство града Београда Градски Одељак у Земуну, 3.0.бр. 13613 Тр. о. 4173 1937.

Оглас треће оферталне лицитације На дан 28. септембра 1937 године у 11 часова одржаће се у канцеларији Грађевинског отсека Градског одељка у Земуну, улица Прерадовићева број 7/1, соба број 6, трећа јавна офертална лицитација за израду 3 дубинска бунара. (убушивање цеви и израда постројења за пумпање). Предрачунска сума је 112.256.80 д. Кауција у суми од 5.600,— д. полаже се на благајни одуљка у Земуну, Пашићев трг број 1, најдаље до 10 часова на дан лицитације. Хартије од вредности примају се по званичном курсу Министарства финансија. Понуде се имају поднети на нарочитом обрасцу, који надметачи могу добити код Грађевинског отсека, таксирати са 200,— динара тс Јпредати у запечаћеном омоту са назначењем имена понуђача и натписом: „Понуда за бушење 3 дубинска бунара у Земуну". Телеграфске и нејасне понуде као и оне које нису састављене на прописаном обрасцу, неће се узети у обзир. Надметачи морају донети собом: 1) Доказ о уплаћеној кауцији, 2) Доказ о уплаћеној порези, 3) Овлашћење за ову врсту радова, 4) Уверење Министарства грађевина о праву учествовања на јавним оферталним лицитацијама. Пројекат и услови могу се видети сваког дана за време званичних часова у Градском грађевинском отсеку у Земуну одељка, Прерадовићева улица број 7, соба број 6, где ће се моћи добити и сва потребна обавештења. Из канцеларије земунског одељка Градског поглаварства Београд, дана 2. септембра 1937 године.