Opštinske novine
ОПШТИНСКЕ Н0ВИНЕ : Стр. 215 НЕДЕЉПИ ИЗБЕШТАЈ
о најнижим, највећим и просечним ценама пољопривредних производа, колонијалне робе, домаће стоке разног материјала и радничких надница на београдском тргу од 15-1У до 21-1У 1939 г.
Просечна цена
Просечна цена
В Р С Т А
Мера
у динарима
В Р С Т А
Мера
у динарима
4 нед.
4 нед.
Жггго
Патлиџан црвени
1 кгр.
Пшенииа
100 кгр.
162.50
Патлиџан тави
1 ком.
—.—
Раж
157.50
Паприка љута
100 ком.
56.25
Јечам Овас
•
172.50 167.50
* туршијара * бабура
»
65.130.— Кукуруз у зрну
107.50
Краставци
—
„ у клипу
Ротквице
1 веза
1.87
Брашно ш жл.е6
Роткве
1 кгр,
2.-
Брашно пшеничио Но. 2
1 кгр.
3.-
35©ће
Но. 1
3.25
Јабуке .
1 кгр.
11.25
„ „ бело
3.75
Крушке
16.50
„ , кукурузно
2.—
Брескве
—.—
Хлеб пшенични црни
2.75
Кајсије
—.—
, и бели
-
3.25
Трешње Вишње
Месо
Јагоде
Говеђина
1 кгр.
12.50
Малине
—.—
„ жива мера
100 кгр.
395.—
Грожђе
—.—
Телећина
1 кгр.
19.—
Шљиве ранке
—.—
„ жива мера
100 кгр.
725.-
Шљиве јесење
»>
—.—
Јагњећина
1 кгр. 100 кгр.
13 50
Шљиве сушене
>>
9.—
* жива мера
500.-
Лубенице
1 ком.
—.—
Овчетина
1 кгр.
9.50
Диње
>»
—.—
и жива мера
100 кгр.
—.—
Мушмуле
1 кгр.
—.—
Свињегина
1 кгр.
15.—
Ораси без љуске
>>
27.-
„ жива мера
100 кгр.
800.—
Ораси са љуском
»»
9.—
Свињско сушено
1 кгр.
21.—
Кестен
7.50
Кобасице
24.—
Смокве свеже
—.—
Шваргле и чварци
13. ~
» суве
1 ком.
13.—
Пршута
35.25
Лимун
1.25
Салама
32.50
Банане
2.—
Шунка кувана
45.—
Неранџе
2.25
Шунка некувана Славина сирова
-
27.50 15.-
Колониј ална и друга роба
» сува
21,—
Шећер у коцкама
1 кгр.
15.-
„ ужичка
32.50
* у кристалу
13.—
Маст свињска
16.50
у праху
15.—
Сало
17 —
Кафа сирова
»>
66.—
Лој топљен
11.-
„ пржена
>>
92.-
» нетопљен
10.-
Шећер жути Со млевена
>>
24.3.37 Бибер крупан
40.-
Шаран
1 кгр.
13.-
Бибер ситан
50.—
Сом
25.-
Паприка млевена
30.-
Кечига
32.—
Гершла
9.—
Смуђ
24.25
Фида
7.—
Пастрмка
26.25
Макарони
>>
14.-
Штука
12.—
Криз
>>
4.50
Бела
6.50
Бадем са љуском
>>
22.50
Бадем без љуске
52.—
Млеко
Лешник са љуском
18.-
Млеко кравље Млеко овчије
1 лит.
3.—
Лешник без љуске
45.-
5.50
Ванила у шипкама
600.-
Млеко кисело
1 крг.
7.-
Ванила у праху
800.—
Масло (путер)
33.50
Пиринач
8.50
Масло топљено
34.—
Урма
36.50
Кајмак
23.50
Мак
16.-
Сир обичан
11.—
Чај
>»
150.—
» сомборски
22.50
Цигура
>>
20.-
„ качкаваљ
21.—
Цимет у шипкама
»>
80.—
» трбпист
25.—
Цимет ситан
85.-
» ементалер
32-
Грожђе суво
17,-
Какао
50.-
Поврће
Чоколада
66.-
Пасуљ
1 кгр.
5.50
Зејтин за јело
1 лит.
20.—
Боб
15.—
Сирће винско
5.-
Сочиво
9.-
Есенција
50.-
Грашак у зрну млад
17.25
Мед
1 кгр.
19.-
Грашак у зрну зрео
10.-
Восак
60.—
Кромпир стари
1,62
Пекмез од шљива
11.-
Кромпир нови
8.—
Свеће воштане
70. -
Лук црни
3.75
„ стеаринске
35.-
Лук бели
6.50
„ парафинске
18.—
Лук прази
1 веза
1.50
Сапун за умивање
1 ком.
10.50
Боранија
1 кгр.
16,-
Сапун за рубље
1 кгр.
10.-
Бундева
1 ком.
2.—
Сумпор у шипкама
8.-
Тиквице
1 кгр.
18.25
Сумпор у праху
>>
8.-
Шаргарепа
2.25
Сода камена за рубље
>>
3. -
Купус сладак
3.25
Сода масна за сапун
>>
10-
Купус кисео
3.—
Плави камен
•>
8,-
Спанаћ
2.—
Маст за обућу
1 ком.
5 50
Рен
7.75
Шпиритус рафиниран
1 лит.
60.-
Цвекла
2.-
Шпиритус за гориво
10-
Кељ
5,50
Петролеј
7,—
Келераба
1 веза
4.—
Бензин
6.80
Карфиол
1 ком.
7.75
Квасац
1 кгр.
36 —
Зелен за супу
1 веза
1.75
Лорбер
14.-
Першун
—.75
Маслине
18 —
Мирођија
— 75
Риба сува ,
37.—
Целер
1 кгр.
4 50
Саолин«
1 кут.
12.50