Opštinske novine

ОПШТИНСКЕ Н0ВИНЕ : Стр. 215 НЕДЕЉПИ ИЗБЕШТАЈ

о најнижим, највећим и просечним ценама пољопривредних производа, колонијалне робе, домаће стоке разног материјала и радничких надница на београдском тргу од 15-1У до 21-1У 1939 г.

Просечна цена

Просечна цена

В Р С Т А

Мера

у динарима

В Р С Т А

Мера

у динарима

4 нед.

4 нед.

Жггго

Патлиџан црвени

1 кгр.

Пшенииа

100 кгр.

162.50

Патлиџан тави

1 ком.

—.—

Раж

157.50

Паприка љута

100 ком.

56.25

Јечам Овас

172.50 167.50

* туршијара * бабура

»

65.130.— Кукуруз у зрну

107.50

Краставци

„ у клипу

Ротквице

1 веза

1.87

Брашно ш жл.е6

Роткве

1 кгр,

2.-

Брашно пшеничио Но. 2

1 кгр.

3.-

35©ће

Но. 1

3.25

Јабуке .

1 кгр.

11.25

„ „ бело

3.75

Крушке

16.50

„ , кукурузно

2.—

Брескве

—.—

Хлеб пшенични црни

2.75

Кајсије

—.—

, и бели

-

3.25

Трешње Вишње

Месо

Јагоде

Говеђина

1 кгр.

12.50

Малине

—.—

„ жива мера

100 кгр.

395.—

Грожђе

—.—

Телећина

1 кгр.

19.—

Шљиве ранке

—.—

„ жива мера

100 кгр.

725.-

Шљиве јесење

»>

—.—

Јагњећина

1 кгр. 100 кгр.

13 50

Шљиве сушене

>>

9.—

* жива мера

500.-

Лубенице

1 ком.

—.—

Овчетина

1 кгр.

9.50

Диње

—.—

и жива мера

100 кгр.

—.—

Мушмуле

1 кгр.

—.—

Свињегина

1 кгр.

15.—

Ораси без љуске

>>

27.-

„ жива мера

100 кгр.

800.—

Ораси са љуском

»»

9.—

Свињско сушено

1 кгр.

21.—

Кестен

7.50

Кобасице

24.—

Смокве свеже

—.—

Шваргле и чварци

13. ~

» суве

1 ком.

13.—

Пршута

35.25

Лимун

1.25

Салама

32.50

Банане

2.—

Шунка кувана

45.—

Неранџе

2.25

Шунка некувана Славина сирова

-

27.50 15.-

Колониј ална и друга роба

» сува

21,—

Шећер у коцкама

1 кгр.

15.-

„ ужичка

32.50

* у кристалу

13.—

Маст свињска

16.50

у праху

15.—

Сало

17 —

Кафа сирова

»>

66.—

Лој топљен

11.-

„ пржена

>>

92.-

» нетопљен

10.-

Шећер жути Со млевена

>>

24.3.37 Бибер крупан

40.-

Шаран

1 кгр.

13.-

Бибер ситан

50.—

Сом

25.-

Паприка млевена

30.-

Кечига

32.—

Гершла

9.—

Смуђ

24.25

Фида

7.—

Пастрмка

26.25

Макарони

>>

14.-

Штука

12.—

Криз

>>

4.50

Бела

6.50

Бадем са љуском

>>

22.50

Бадем без љуске

52.—

Млеко

Лешник са љуском

18.-

Млеко кравље Млеко овчије

1 лит.

3.—

Лешник без љуске

45.-

5.50

Ванила у шипкама

600.-

Млеко кисело

1 крг.

7.-

Ванила у праху

800.—

Масло (путер)

33.50

Пиринач

8.50

Масло топљено

34.—

Урма

36.50

Кајмак

23.50

Мак

16.-

Сир обичан

11.—

Чај

150.—

» сомборски

22.50

Цигура

>>

20.-

„ качкаваљ

21.—

Цимет у шипкама

»>

80.—

» трбпист

25.—

Цимет ситан

85.-

» ементалер

32-

Грожђе суво

17,-

Какао

50.-

Поврће

Чоколада

66.-

Пасуљ

1 кгр.

5.50

Зејтин за јело

1 лит.

20.—

Боб

15.—

Сирће винско

5.-

Сочиво

9.-

Есенција

50.-

Грашак у зрну млад

17.25

Мед

1 кгр.

19.-

Грашак у зрну зрео

10.-

Восак

60.—

Кромпир стари

1,62

Пекмез од шљива

11.-

Кромпир нови

8.—

Свеће воштане

70. -

Лук црни

3.75

„ стеаринске

35.-

Лук бели

6.50

„ парафинске

18.—

Лук прази

1 веза

1.50

Сапун за умивање

1 ком.

10.50

Боранија

1 кгр.

16,-

Сапун за рубље

1 кгр.

10.-

Бундева

1 ком.

2.—

Сумпор у шипкама

8.-

Тиквице

1 кгр.

18.25

Сумпор у праху

>>

8.-

Шаргарепа

2.25

Сода камена за рубље

>>

3. -

Купус сладак

3.25

Сода масна за сапун

>>

10-

Купус кисео

3.—

Плави камен

•>

8,-

Спанаћ

2.—

Маст за обућу

1 ком.

5 50

Рен

7.75

Шпиритус рафиниран

1 лит.

60.-

Цвекла

2.-

Шпиритус за гориво

10-

Кељ

5,50

Петролеј

7,—

Келераба

1 веза

4.—

Бензин

6.80

Карфиол

1 ком.

7.75

Квасац

1 кгр.

36 —

Зелен за супу

1 веза

1.75

Лорбер

14.-

Першун

—.75

Маслине

18 —

Мирођија

— 75

Риба сува ,

37.—

Целер

1 кгр.

4 50

Саолин«

1 кут.

12.50