Opštinske novine

Стр. 54

ОПШТИНСКЕНОВИНЕ

Службене објаве и огласи

Измена регулације — отварање Суботичке улице од Неготинске до ул. Ген. Мих. Живковића Сходно §§ 8 и 12 Грађевинског закона, Градско поглаварство изложиће, 15 дана после изласка овог огласа у благајничком холу партера зграде Градског поглаварства, Узун Миркова улица бр. 1, измену регулације — отварањ-е Суботичке улице од Неготинске до улице Ген. Михајла Живковића, по плаво уцртаним линијама у рлану Т. Д. Бр. 50950/39. Планови ће бити изложени јавном увиду меоец дана. Заинтереоовани имају поднети примедбе најдаље у року од 15 дана по истеку јавног увида иначе се оне неће узимати у обзир. Одлучено у Градском поглаварству на дан 29-ХН-1939 год. Примедбе ће примати Техничка дирекција, Одељак за регулациони план, зграда Техничке дирекције Градског поглаварства, Књегиње Љубице улица 21.

Набавка тролејбуса и иодизање тролејбуске линије Дирекција трамваја и осветљења расписује прву оферталну лицитацију за набавку 10 комада тролејбуса и за подизање једне електричне тролејбуске линије у дужини око 2.500 метара, на дан 18. марта 1940 године у 11 часова пре подне у згради Дирекције. Понуђачи имају да положе на Депозитној Благајни Градског Поглаварства Београд, најдаље до 10 часова пре подне на дан лицитације кауцију, и то наши држављани 5 °/о, страни 10 о/о, од понуђене суме у готову, у хартијама од вредности по дневном курсу или у гарантном писму које веће банке регистрованом у Министарству Финансија. Општи и технички услови могу се добити у Рачуноводству Дирекције од 7 до 14 часова сваког радног дана по цени од Дин. 30.Из канцеларије Дирекције трамваја и осветљења VII Бр. 4845 од 31-1-1940 године. О Г Л А С Дирекција трамваја и осветљења у Београду расписује прву оферталну лицитацију за израду електричне линије 60.000 V. од подстанице II код „Мостара" до Белих Вода, заједно са трансформаторским станицама, на дан 12 фебруара 1940 године у 11 > часова пре подне у згради Дирекције. Лицитанти имају да положе кауцију и то: наши држављани 5 % страни 10°/о од понуђене цене у готову, хартијама од вредно-

сти по дневном курсу или у гарантним писмима које веће банке, регистрованим у Министарству Финансија, најдаље до 10 часова на дан лицитације. Општи и Технички услови могу се д6бити у Рачуноводсгву Дирекције трамваја и осветљења од 7—14 часова сваког радног дана по цени од Дин. 30. Из канцгларије Дирекције трамваја и осветљења ДБр. 1217/40.

Прва офертална лицитација за израду резервоара у улици Краља Арсена на Дедињу На основу одлуке Поглаварства града Београда ТДБр. 61400 од 29-ХП-1939 год. Техничка дирекција одржаће на дан 12 фебруара 1940 год. у 11 часова у канцеларији Управе водовода (југовића ул. бр. 1/1) прву оферталну лицитацију за израду резервоара! у ул. Кнеза Арсена на Дедињу. Кауцију у износу од Дин. 400.000.— за Југословенске држављане, а за странце у динара 800.000,— полаже се на дан лицитације најдаље до 10 час. код Главне благајне, Градског Поглаварства (Узун Миркова ул. бр. 1). Сва потребна обавештења могу се добити, а услови за ову лицитацију набавити по 50.дин. у канцеларији Управе водовода сваког радног дана од 8—12 часова. Из канцеларије Техничке дирекције ГрадскоГ Поглаварства Београда ТДБр. 61400/39.

Градски погребни завод Овим се обавештава грађанство да је Општина града Београда у јавном интересу основала погребни завод, који се води под фирмом „Градски погребни завод". Завод се налази на Новом гробљу — Гетеова — Гробљанска ул. бр. 50. Телефон 20-407. Завод је одлично уређен и располаже целокупном погребиом спремом, тако да може у свако доба обављати како најлуксузније тако и најскромније погребе. Завод је отворен и дању и ноћу непрекидно. Завод располаже најлуксузнијим погребним моторним и запрежним црним и белим колима, целокупном црном и зеленом декорацијом, као и специјалним транспортним колима за пренос умрлих ван Београда. Завод води стручно лице. У случају потреба за сва обавештења и услуге обратити се заводу лично или преко телефона 20-407. Из Градског погребноГ завода.