Opštinske novine

242

Београдске општинске новине

Претседник Београдсие општине г. Војин Ђуричић поздравља немачке госте на банкету (лево ид г. Претседника седи немачки посланик фон Херен)

позитора Деветнаестог веха, Рихарда Вагнера, у дивној интерпретаци;и. Чувена тетралоги;а, „Прстен Нибелунга", дочарала нам је велихи свет немзчке мистике и поезије. Тако с.ио још једанпут видели и осетили ка.чо је велика уметникоза улога, како је силна моћ којом он влада човечијом душом. У то иде испимо озу чашу за нашв миле и поштоване госте! Г. Ханс Мајснер, у име Франкфуртске опере, одговорио је на здравицу г. Војина Ђуричића. Захвалио је на срдачном пријему и на посети, коју је Народно позориште учинило прошле године Франкфурту.

— Ми смо се тада — рекао је г. Мзјснер одушевљавали умзтношђу и великсм душ:м ваше земље. Ја срдачно по:и:аи Београдско народно позориште да нас понова посети и да развијемо наше уметничке везе. Ми ћемо Београђане отвзрених руку и срца дочекати у Франкфурту. Наша оба позоришта служе истом циљу да искажемо у уметности огеЛаља и прикажемо наше најбоље снаге. Подижем чаигу наагу за напредак Београдсхог народног позоришта, југословенског нарзда, за процват његове културе, којој се ми дивимз и клашамо. Присутни су поздравили срдачно говор г. Мајснера.