Opštinske novine

Друштвена хроника

599

Учитељи из Шајкашке поздрављају претседника Београдске општине г. Ј. Томића

Учитељи из Среза тителског код претседника Београдске општине г. Јеврема Томића

На Видовдан претседника г. Томића посетила је у његовом кабинету делегација свих учитеља и учитељица среза Тителског. Ова делегација дошла је да поздрави г. Томића као претседника Београдске општине и да му захвали за све оно што је учинио .за читаву Шајкашку као њен дугогодишњи народни досланик. Г. Томића је поздравио у име делегације школ*жи надзорник г. Дудић. Он је у свом говору рекао: Драги Господине Претседниче, наш долазак у лрестони Београд јесте манифестација наше свгсрдне радости што Вас видимо на положају претседника југословенске метрополе. Ова радост у толико је већа, што сте Ви својом културно-политичком делатношћу у нашој средини стекли неподељене симпатије Милетићеве Шајкашке, која Вас је у два маха бирала за свога посланика. Специјално ми, учитељи Среза

тителкског, који смо са Вама имали непосредног додира у подизању националног подмлатка, од увек смо у Вама гледали културно-социјалног борца. И овај наш долазак одблесак је једног дела наше радости, наше пажње и искрене захвалности према Вашој личности коју и овом приликом срдачно поздрављамо, са жељом да Ваш рад и надаље буде крунисан за добро Краља и Отаџбине. Претседник г. Томић заблагодарио се на поздраву уверавајући приеутне да ће се и у будуће старати за напредак Шајкашке како на културно-политичком тако и у социјално-привредном и другим правцима народног живота. Овом приликом учитељи су предали леп поклон претседнику г. Томићу у знак пажње и захвалности за све оно што им је учинио као народни посланик Среза тителског.

Ваљевци поздрављају претседника Београдске општине г. Јеврема Томића

Претседник Ваљевске општине г. Тадић заједно -са целим градским већем допутовао је 27 јуна у Београд. Циљ њихове пооете био је да поздраве и честитају г. Ј. Томићу постављење за претседника Београдске општине.

Претоедник г. Томић примио је ову угледну делегацију Ваљеваца у свом кабинету. Том приликом претседник г. Тадић поздравио је г. Томића и, између осталог, рекао: