Opštinske novine

Комунална хроника

605

Гг. Јеврем Томић и Војин Ђуричић окружени градским већницима и вишим чиновницима Београдске општине, после заједничке вечере у Занатском дому

свих Београђана наставити истии путгм који је о5ележио г. Ђуричић. Г. Томић је и као министар трговине и као министар физичког васпиташа народа дао видне резултате и зато верујемо да ће он своје способности показати и на свом новом положају, у Београдској општини. Истина, сви велики радови скопчани су и са временом и са великим материјалним жртвама. Између многобројних примера да наведем само рад на изграђивашу будућег метроа Београда. За ову подземну жељезницу требају милионске суме као и за многе друге комуналне послове. Зато је добро рекао г. д-р Радонић да није право да само једна генерација изграђује престоницу. Али, г. Томмћ и ми као његови сарадници настојаћемо да решимо најхитније проблеме онако како то захтевају интереси Београђана и са сретствима са којима моментано располажемо. Г. Томић је човек од иницијативе и акције и ја сам заједно са свима осталим већницима потпуно уверен да ће се сви ти проблеми решити правилно, а на првом месту они које је г. Ђуричић већ започео.

Напослетку говорио је у име градских већника чланова Југораса Г. Сима Котур. Он се захвалио г. Ђуричићу на првом месту као Земунац а затим као претставник радника. Он захваљује г. Ђуричићу што је поклонио пажњу комуналним проблемима Земуна и верује, да ће, благодарећи тим мерама, моћи да се Земун потпуно развије. Као претставник радника г. Котур сматра да за радништво запослено у Београдској општини није учињено све оно што треба да се уради и зато моли новог претседника г. Томића да радничком питању посвети пуну пажњу. Са говором г. Котура листа говорника је исцрпена. После тога остало се у пријатном разговору до 12 часова, када су г. Ђуричић и г. Томић напустили „Занатски Дом" захваљујући се најсрдачније градским већницима на пажњи коју су им указали приређивањем ове заједничке вечере.