Opštinske novine

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Стр. 333

114. — Предлог да се одобри колаудација набављеног и утрошеног каменог материјала на радовима око одржавања, калдрме у 1939/40 години. 115. — Предлог за издавање у закуп општинског стана у Прокопачкој ул. бр. 8 Марици Средојевић, удови из Београда. За овим је градски већник г. Љубомир Митић, молио г. Претседника, да се у будуће седнице Градског већа заказују бар на недељу дана пре седнице, како би се г. г. већници могли упознати са предметима који се износе већу на одобрење. Претседник г. Томић изјавио је да се овај предлог Г. Митића не може прихватити из техничких разлога и да је с обзиром, да сви предмети пролазе кроз стручне одборе, довољно два до три дана за упознавање са њима и осталих већника. Тачка „Кратка питања" остављена је за крај дневног реда. 2 На предлог Претседника II Бр. 5594 Градско веће је Одлучило: Да се у вези одлуке Градског већа II Бр. 1715 од 1 марта! 1940 године усвоји Правилник о устројству и надлежности Отсека за студије Техничке дирехције Поглаварства града Београда, који гласи: (види прилог). 3 На предлог Претседника II Бр. 5043 Градско веће је Одлучило: Да се у свему усвоји Правилник о уређењу и употреби слагалишта огревног и грађевинског материјала и сточне хране са техничким и хигијенским условима и условима за јавну безбедност, који гласи: (види прилог). 4 Код тачке дневног реда: „Предлог за усвајање Правилника за, разрез и наплату доприноса по § 124 Грађевинског закона" градски већник г. Васа Марковић предложио је да се чл. 17 под А) брише, пошто је по његовом мишљењу незгодно стилизована те може довести до забуне. За овим је Градско веће на предлог Претседника II Бр. 5941, (са једним гласом против). Одлучило: Да се усвоји Правилник за разрез и наплату доприноса по § 124 Грађевинског закона, који гласи: (види прилог).

5 На предлог Претседника II Бр. 5492 Градско веће је Одлучило: Да се усвоји Правилник Фонда за асанацију ниских терена на подручју Општине града Београда, који гласи: (види прилог). 6 Код тачке дневног реда: „Предлог за уевајање Статута о осигурању службеника ОГБ,', јавио се за реч градски већник г. Влада Марковић. Г. Марковић је изнео иоложај службеника изузетих из обавезе осигурања код Окружног уреда и указао на важност и потребу доношења предложеног Статута, којим ће се решити питање осигурања службеника ОГБ у случају несрепе, изнемоглости, старости и смрти, затим иа потребу доношења Правилника о пензионом осигурању и најзад на потребу доношења Статута којим ће се коначно решити питање службеника и питање организације општинске службе. Подвукао је нарочито добру вољу претседништва и свих већника за коначним решењем персоналног питања службеника Општине града Београда. За овим је узео реч градски већник г. Лзубомир Митић. Г. Митић је указао на знача.ј доношења овога Статута и на потребу брзог решења целог комплекса персоналних питања, а која ое могу решити само доношењем Статута који ће гарантовати пензије и тиме уклонити неповерење службеника у општинску »службу. Претседник г. Јеврем Томић захвалио је г. Марковићу и г. Митићу што су са објективнкм посматрањем подвукли један тако важан моменат у заједничком раду претседништва и већа и изјавио, да је то само почетак ооцијалног рада у односу на службенике и службенички апарат у Општини београдској. Констатовао је затим да влада једнодушност и у претседништву и међу већницима у односу на та питања, те ће се с тога моћи учинити све што им дужност са таквог места налаже. За овим је Градско веће на предлог Претседника II Бр. 6020

Да се усвоји Статут о осигурању службеника Општине града Београда како је израприлог). ђен од стране комисије, а који гласи: (види Одлучило: