Opštinske novine

Стр. 476

ОПШТИНСКЕ НГОВИНЕ

МЕСЕЧНИ ИЗВЕШТАЈ

о најнижим, највећин и просечнин ценана пољопривредних проиввода, колонијалне робе, донаће стоке, равног натеријала и радничких надница на београдскон тргу од 1-1Х до 30-1Х 1940 године

Просечна цена

Просечна цена

В Р С Т А

Мера

у динарима

В Р С Т А

Мера

у динарима

3 нед.

3 нед.

Жито

306.37

Патлиџан црвени

1 кгр.

3.06

Пшеница

100 кгр.

Патлиџан пчави

1 ком.

1.25

Раж

301.25

Паприка љута

100 ком.

9 56

Јечам

355.-

* туршијара

»»

19.72

Овас

299.37

„ бабура

31 31

Кукуруз у зрну

355.—

Краставци

50.25

у клипу

148.—

Ротквице

1 веза

1.43

Брашно и хлеб

Роткве

1 кгр,

2,-

Брашно пшенично Но. 2

1 кгр.

4.60

Боће

Но. 1

—.—

Јабуке

1 кгр.

6.56

» „ бело

8.60

Крушке

»»

9.87

- , кукурузно

—,—

Брескве

»»

12.62

Хлеб пшенични црни » » бели

*

4.—

Кајсије

»»

,

и

—.—

Трешње Вишње

»»

Месо

Јагоде

»*

Говеђина

1 кгр.

16.50

Малине

» жива мера

100 кгр.

687.50

Грожђе

»»

9.87

Телећина

1 кгр.

24,62

Шљиве ранке

,,

4.37

* жива мера

100 кгр.

1156 25

Шљиве јесење

»»

5.43

Јагњећина

1 кгр. 100 кгр.

17.12

Шљиве сушене

»»

8.25

„ жива мера

590.62

Лубенице

1 ком.

11.81

Овчетина

1 кгр.

16.12

Диње

»»

5.87

* жива мера

100 кгр.

443.75

Мушмуле

1 кгр.

Свињетина

1 кгр.

19.87

Ораси без љуске

»»

25.75

* жива мера

100 кгр.

1342.50

Ораси са љуском

,,

11.-

Свињско сушено

1 кгр.

25.12

Кестен

,,

—.—

Кобасице

28-

Смокве свеже

,,

11,-

Шваргле и чварци

19.75

» суве

1 ком.

15,-

Пршута

44 56

Лимун

2.96

Салама

43.—

Банане

»»

Шунка кувана

54.50

Неранџе

Шунка некувана Сланина сирова

32.18 22.06

Колоиијална и друга роба

„ сува

29.62

Шећер у коцкама

1 кгр.

16.37

„ ужичка

—.—

„ у кристалу

»

14.37

Маст свињска'

23.50

„ у праху

»»

16.37

Сало

23.62

Кафа сирова

р .»»

90.-

Лој топљен

20.50

* пржена

,,

108-—

и нетопљен

18.75

Шећер жути Со млевена

»»

24.2.75 Риба

Бибер крупан

II

80.-

Шаран

1 кгр.

14,—

Бибер ситан

100.-

Сом

23.56

Паприка млевена

40.-

Кечига

26.12

Г ершла

»»

12,-

Смуђ

24.25

Фида

9.50

Пастрмка

—.—

Макарони .

,,

14.50

Штука

13.37

Криз

,,

8.-

Бела

8.31

Бадем са љуском Бадем без љуске

-

22.50 50.—

Млеко

Лешник са љуском

18,-

Млеко кравље

1 лит.

3.50

Лешник без љуске

»»

38,—

Млеко овчије

.—

Ванила у шипкама

»»

15,00.—

Млеко кисело

1 крг.

9.—

Ванила у праху

1 00,-

Масло (путер)

40.75

Пиринач

,,

15—

Масло топљено

37.50

Урма

62.50

Кајмак

31.31

Мак

м

24.-

Сир обичан

14.62

Чај

»•

280.-

* сомборскв

25.-

Цигура

»»

22.50

„ качкаваљ

25.50

Цимет у шипкама

,,

155.—

„ трапист

28.50

Цимет ситан

,,

18(1.—

и ементалер

36.50

Грожђе суво Какао

••

14. 90.— Поврће

Чоколада

»У

80.-

Пасуљ

1 кгр.

6.81

Зејтин за јело

1 лит.

36,-

Боб

8 12

Сирће винско

6.50

Сочиво

1287

Есенција

50.-

Грашак у зрну млад

19 55

Мед

1 кгр.

23.-

Грашак у зрну зрео

12.50

Восак

м

80,-

Кромпир стари

2.62

Пекмез од шљива

10,-

Кромпир нови

2 40

Свеће воштане

н

80,-

Ј1ук црни

2.25

* стеаринске

44.—

Лук бели

8.62

„ парафинске

м

40-

Лук прази

1 веза

1.50

Сапун за умивање

1 ком.

11.-

Боранија

1 кгр.

5 62

Сапун за рубље

1 кгр.

15.50

Бундева

1 ком.

2.31

Сумпор у шипкама

10-

Тиквице

1 кгр.

3.40

Сумпор упраху

10,-

Шаргарепа

2.59

Сода камена за рубље

»»

3-

Купус сладак

1.93

Сода масна за сапун

10.-

Купус кисео

4.06

Плави камен

8.-

Спанаћ

4.31

Маст за обућу

1 ком.

5.75

Рен

10.43

Шпиритус рафиниран

1 лит.

61-

Цвекла

3.-

Шпиритус за гориво

12.-

Кељ

2.96

Петролеј

и

7,-

Келераба

I веза

1.62

Бензин

8.50

Карфиол

1 ком.

5.81

Квасац

1 кгр.

40.—

Зелен за супу

I веза

1.37

Лорбер

15.—

Першун

—.59

Маслине

18 —

Мирођија

-.63

Риба сува

45 —

Целер

1 кгр.

1.43

Сардина

1 кут.

22.25