Opštinske novine
Стр. 476
ОПШТИНСКЕ НГОВИНЕ
МЕСЕЧНИ ИЗВЕШТАЈ
о најнижим, највећин и просечнин ценана пољопривредних проиввода, колонијалне робе, донаће стоке, равног натеријала и радничких надница на београдскон тргу од 1-1Х до 30-1Х 1940 године
Просечна цена
Просечна цена
В Р С Т А
Мера
у динарима
В Р С Т А
Мера
у динарима
3 нед.
3 нед.
Жито
306.37
Патлиџан црвени
1 кгр.
3.06
Пшеница
100 кгр.
Патлиџан пчави
1 ком.
1.25
Раж
301.25
Паприка љута
100 ком.
9 56
Јечам
355.-
* туршијара
»»
19.72
Овас
299.37
„ бабура
1»
31 31
Кукуруз у зрну
355.—
Краставци
50.25
у клипу
148.—
Ротквице
1 веза
1.43
Брашно и хлеб
Роткве
1 кгр,
2,-
Брашно пшенично Но. 2
1 кгр.
4.60
Боће
Но. 1
—.—
Јабуке
1 кгр.
6.56
» „ бело
8.60
Крушке
»»
9.87
- , кукурузно
—,—
Брескве
»»
12.62
Хлеб пшенични црни » » бели
*
4.—
Кајсије
»»
,
и
—.—
Трешње Вишње
»»
Месо
Јагоде
»*
Говеђина
1 кгр.
16.50
Малине
» жива мера
100 кгр.
687.50
Грожђе
»»
9.87
Телећина
1 кгр.
24,62
Шљиве ранке
,,
4.37
* жива мера
100 кгр.
1156 25
Шљиве јесење
»»
5.43
Јагњећина
1 кгр. 100 кгр.
17.12
Шљиве сушене
»»
8.25
„ жива мера
590.62
Лубенице
1 ком.
11.81
Овчетина
1 кгр.
16.12
Диње
»»
5.87
* жива мера
100 кгр.
443.75
Мушмуле
1 кгр.
—
Свињетина
1 кгр.
19.87
Ораси без љуске
»»
25.75
* жива мера
100 кгр.
1342.50
Ораси са љуском
,,
11.-
Свињско сушено
1 кгр.
25.12
Кестен
,,
—.—
Кобасице
28-
Смокве свеже
,,
11,-
Шваргле и чварци
19.75
» суве
1 ком.
15,-
Пршута
44 56
Лимун
2.96
Салама
43.—
Банане
»»
Шунка кувана
54.50
Неранџе
Шунка некувана Сланина сирова
32.18 22.06
Колоиијална и друга роба
„ сува
29.62
Шећер у коцкама
1 кгр.
16.37
„ ужичка
—.—
„ у кристалу
»
14.37
Маст свињска'
23.50
„ у праху
»»
16.37
Сало
23.62
Кафа сирова
р .»»
90.-
Лој топљен
20.50
* пржена
,,
108-—
и нетопљен
18.75
Шећер жути Со млевена
»»
24.2.75 Риба
Бибер крупан
II
80.-
Шаран
1 кгр.
14,—
Бибер ситан
„
100.-
Сом
23.56
Паприка млевена
„
40.-
Кечига
26.12
Г ершла
»»
12,-
Смуђ
24.25
Фида
9.50
Пастрмка
—.—
Макарони .
,,
14.50
Штука
13.37
Криз
,,
8.-
Бела
8.31
Бадем са љуском Бадем без љуске
-
22.50 50.—
Млеко
Лешник са љуском
18,-
Млеко кравље
1 лит.
3.50
Лешник без љуске
»»
38,—
Млеко овчије
.—
Ванила у шипкама
»»
15,00.—
Млеко кисело
1 крг.
9.—
Ванила у праху
1 00,-
Масло (путер)
40.75
Пиринач
,,
15—
Масло топљено
37.50
Урма
62.50
Кајмак
31.31
Мак
м
24.-
Сир обичан
14.62
Чај
»•
280.-
* сомборскв
25.-
Цигура
»»
22.50
„ качкаваљ
25.50
Цимет у шипкама
,,
155.—
„ трапист
28.50
Цимет ситан
,,
18(1.—
и ементалер
36.50
Грожђе суво Какао
••
14. 90.— Поврће
Чоколада
»У
80.-
Пасуљ
1 кгр.
6.81
Зејтин за јело
1 лит.
36,-
Боб
8 12
Сирће винско
6.50
Сочиво
1287
Есенција
50.-
Грашак у зрну млад
19 55
Мед
1 кгр.
23.-
Грашак у зрну зрео
12.50
Восак
м
80,-
Кромпир стари
2.62
Пекмез од шљива
10,-
Кромпир нови
2 40
Свеће воштане
н
80,-
Ј1ук црни
2.25
* стеаринске
44.—
Лук бели
8.62
„ парафинске
м
40-
Лук прази
1 веза
1.50
Сапун за умивање
1 ком.
11.-
Боранија
1 кгр.
5 62
Сапун за рубље
1 кгр.
15.50
Бундева
1 ком.
2.31
Сумпор у шипкама
10-
Тиквице
1 кгр.
3.40
Сумпор упраху
10,-
Шаргарепа
2.59
Сода камена за рубље
»»
3-
Купус сладак
1.93
Сода масна за сапун
10.-
Купус кисео
4.06
Плави камен
8.-
Спанаћ
4.31
Маст за обућу
1 ком.
5.75
Рен
„
10.43
Шпиритус рафиниран
1 лит.
61-
Цвекла
„
3.-
Шпиритус за гориво
12.-
Кељ
2.96
Петролеј
и
7,-
Келераба
I веза
1.62
Бензин
8.50
Карфиол
1 ком.
5.81
Квасац
1 кгр.
40.—
Зелен за супу
I веза
1.37
Лорбер
15.—
Першун
—.59
Маслине
18 —
Мирођија
-.63
Риба сува
45 —
Целер
1 кгр.
1.43
Сардина
1 кут.
22.25