Opštinske novine
ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ
Стр. 591
ПЕ ДЕЉПИ И МЕСЕЧПИ ИЗВЕШТАЈ о најнижим, највећим и просечним ценама пољопривредних проиввода, колонијалне робе 5
домаће етоке, равног материјала и радничких надиица на београдском тргу од 14-ХП до 22-ХН и од 1-Х1 до 30-Х1 1940 године
Просечна цена
Просечна цена
В Р С Т А
Мера
у динарима
В Р С Т
А
Мера
у динарима
нед. ј
мес.
нед.
мес.
Жито
Патлиџан црвени
1 кгр.
10.62
Птеница
500 кгр
305.-
301.36
Патлиџан гмавк
1 ком.
—
4.18
Раж
340.-
313.-
Паприка љута
100 ком.
—.—
17 60
Јечам
425.—
425.-
туршиј.ар«
,,
—.—
49.41
Овас
322.50
313 б^
бабура
—,—
92.54
Кукуруз у зрну
257.50
267.70
Краставци
—.—
—.—
у клипу
—
Ротквице
1 веза
2.37
1.69
Брашно ш хлеб
Рогкве
1 кгр,
3.-
2.29
Брашно народни
1 кгр.
4.60
4.60
Но. 1
- .—
Јабуке
! кгр.
15.75
11.87
бело
9.—
9 -
Крушке
3.-
12.75
кукуоузно
5.—
5.—
Брескве
,,
—.—
—-.—
Хлеб народни
4.—
4.—
Кајсије
,,
—
—.—
бели
—• —
—.—
Трешње Вишње
"
Мес о
Јагоде
»»
—.—
—.—
Говеђина
1 кгр.
17.50
17.50
Малине
»
—.—
» жива мера
100 кгр.
725.—
704.16
Грожђе
»>
—-—
14 83
Течећина
1 кгр.
30.75
31 -
Шљиве рднке
»»
—.—
.—
жива мера
100 кгр. 1 кгр. 100 кгр.
1050.-
1131 24
Шљиве јегење
»>
—.—
— .
Јагњећина
20 —
17.—
Шљиве сушене
»»
18.—
15.50
ж жива мера
598.45
Лубенице
1 ком.
—
—
Овчетина
1 кгр. 100 кгр. 1 кгр.
15.50
15 37
Диње
„ ;
—.—
—.—
„ жива мера
450.-
416.66
Мушмуле
1 кгр.
20.50
9.24
Свињетина
23.—
22 79
Ораси без љуске
»» .
45,-
38.33
„ жива мера
100 кгр. 1 кгр.
1300,-
1365 62
Ораси са љуском
,,
15.50
13.87
Свињско сушено
35.—
3308
Кестен
„
И.-
11.—
Кобасице
30—
28 75
Смокве свеже
—.—
—
Шваргле и чварци
21.-
20.87
» суве
Г ком.
24,—
25,50
Пршута
52.—
49 95
Лимун
1.50
1.40
Салама
50.-
48.76
Банане
,,
- - .—
—.—
Шунка кувана
68.75
63.-
Неранџе
.»
3.75
ПЈунка некувана Сланина сирова
-
42.25.— 38.65 24.22
Кол.окигја.л.иа ш лрухга робе*
17.-
, сува
40,—
36 42
Шећер у коцкама
1 кгр.
17,-
ужичка
52.50
55 45
„ у кристалу
• »»
15,—
15,—
Маст свињска
26.50
26.18
п у праху
»»
17.—
17.—
Сало
25.50
25.68
Кафа сирова
■ ' р » » ' ' ;
92.-
92.-
Лој топљеи
%
пржена
»»
110,—
110'—
„ нетопљен
19'.—
19^04
Шећер жути
»»
28,-
28.—
Со млевеиа
>5
4.25
2.75
РИ6«Ј
Бибер крупан
»»
110,-
85.-
Шаран
1 кгр.
22.—
18.76
Бибер ситан
120,—
100.—
Сом
36.25
26.76
Паприка млевен«
»»
50,—
50,—
Кечига
75.-
50.12
Г ершла
,,
17,-
13.—
Смуђ
43.50
29 70
Фида
»»
15,-
15.—
! Пастрмко
20.—
Макарони
9»
15,-
15.-
Шгука
15.50
15.25
Криз
„
9,—
9.—
Бела
12.-
10.50
Бадем са љуском Бадем без љуске
"
22.50 60.-
22.50 50.-
Млећо
Лешник са љуском
18.-
18.—
Млеко кравље
1 лат.
4.75
4.15
Лешник без љуске
»»
43,-
40.—
Млеко овчије
.
.
Ванила у шипкама
»»
1900,—
1 00.-
Млеко кисело
1 крг.
11.—
9!-
Ванила у праху
»»
1200.—
1 00.—
Масло (путер)
56.-
51.61
Пиринач
, ,
17,-
16.-
Масло топљено
58.75
53 45
Урма
»9
—.—
62.50
Кајмак
43.—
3'.Ч)
Мак
»»
28.—
28.-
Сир обичан
20.50
20.04
Чај
,,
350.—
265.—
* сомборски
1
31.-
31.50
Цигура
»»
21.-
21 —
„ качкаваљ
34.-
31-61
Цимет у шипкама
»»
—.—
155.—
. трбпист
36.-
32.68
Цимет ситан
' ' »» ,
—.—
180.—
„ ементалер
*
36.-
40.09
Грожђе суво Какао
»*
35.130.- 28. 90.- Чоколада
87.50
82.50
Пасуљ
1 кгр.
7.50
7.50
Зејтин за јело
1 лит.
38,-
35.—
Боб
*
.—.—
10-
Сирће винско
,,
6.50
6.50
Сочиво
17.-
13 25
Нсенција
,,
48.-
48.—
Грашак у зрну млад
—.—'
28 16
Мед
1 кгр.
29,-
29.-
Грашак у зрну зре_о
«
17.—
15.70
Восак
80,-
80.—
Кромпир стари
2.50
2.50
Пекмез од шљива
»»
15.-
15.-
Кромпир нови
1
—
2 75
Свеће воштане
90,-
90-
Лук црни
2.50
2.50
м стеаринске
„
40.-
45 —
Лук бели
14.—
12.43
„ парафинске
»»
40,-
40.—
Лук прази
X веза
—,—
1.50
Сапун за умивање
1 ком.
11.—
11.—
Воранија
1 кгр.
—.—
9.83
Сапун за рубље
1 кгр.
19,-
19.-
Бундева
1 ком.
16. --
16 —
Сумпор у шипкама
10,-
10 —
Тиквице
1 кгр.
—.—
5.33
Сумпор у праху
,,
10,-
10.—
Шаргарепа
4.12
3.37
Сода камена за рубље
,,
3,-
3 —
Купус сладак
„
2.25
1.59
Сода масна за сапун
,,
10,-
10.—
Купус кисео
3.50
3.50
Плави камеи
8,-
8.—
Снанаћ
7.—
4.50
Маст за обућу
1 ком.
7,—
7.-
1 Рен
»
12.-
13.С4
. Шпири^гус рафинираи
1 лит.
67,-
67.—
Цвекла
■ ж
3.50
3.—
Шпиритус за гориво
»»
14,-
13.-
Кељ
„
3.25
2.80
Петролеј
»»
9.50
7.—
Келераба
I веза
3.75
2.31
Бензин
,
8.75
8.75
Карфиол
1 ком.
12.75
5.18
Квасац
1 кгр.
40,-
40.—
Зелен за суп>
1 веза
2.25
1.85
Лорбер
15,-
15.—
Першун
—.75
-.65
Маслине
28,-
25.—
— 75
-.75
Риба сува
45,-
45,—
Целер
1 кгр.
3.50
3.83
Сардина
1 кут.
26 25
26 25