Ošišani jež

ДРЖАВНИЦИ И ЗАТВОРЕНИЦИ

Радна места чув‘ају им страже, предострожност како то налаже. И поред све заштите на раду, промене се спречити не даду; па појава, богами, је честа међу собом да мењају места.

Светомир Момић

СЕНЗАЦИЈА ЗВАНА ЛАВЉА ЧЕЉУСТ

Сцена упша у филмски кадар као прворазредна сензација. Професија се њоме дичи; снимљена је из ризичне позидије! Лав халапљиво човека једе. Камерман из близине снима. Сцена морбидна и ексклузивна, снимљена је у тоталу. Последњи трзаји жртве посебно наглашени! Камерман не пружа унесрећеном помоћ, иако je имао револвер за појасом. Да је то учинио изостала би снимљена сцена, Овако свет гледа како човек окончава у лављим чељустима.

Жарко Ђуровић

НЕПОСТОЈЕЋИ ГОВОРНИК

Непостојећи говорник у немом гласу Са последЈве бине у Врбасу Не појави се и оста град без маске И беспослене остадоше на тргу даске И она последња ноћ што се смркава У очима оног вола између цркава Кога су заједно са народом пекли И јели. И то је све што су рекли

Благоје Баковић

НАРОДНИ ОДИСЕЈ

Црни су нам дошли дани, гласови су избројани! Како сад да кажем Мири: издали нас официри!

Наше деце тужна мајко, издао нас j'e и Влајко! Кад пбмислим, моја драга, на сигурне браве Хага; драже ми је мрско лице председника Коштунице! Честитаћу, баш ме боли кога народ збиља воли. Ево зашто нисам биран: народ ми је ретардиран! Чак се стиде могалика, милиони- плаћеника! Једно време нисам знао колико сам ниско пао. Најгоре је што се мора под хитно из Белог двора. Хоће народ да нас бије, купи,мацо, писаније. Хајде, хајде, благо мени, бесправно смо усељени!

Мирјана Булашовић

26