Pastir

176

ШТАМПАРИГА НИКОЛЕ СТЕФАНОВИБА У ВЕОГРАДУ.

сви Неманићи и Бог им 1е помагао , те начинише српсву царевину, толике цркве и монастире сазидаше и предадоше нама нашу вГеру, да 1е чувамо као свети аманет. Кад су наши претци забацили вгеру, почели да се отимљу около власти, и кад Вукашин убше невиног и неГаког Уроша, а Вук Бранковић изда на Косову, онда наше иретке Бог покара, те су тако дуго чамили у турскоме ропству. Пошто Ге народ тегако пострадао за безакоња свошх отаца, Бог му пошље помоћ, те устаде за Карађорђа и ослободи се за Милоша. Али има шш много наше браће, кога пиште у турскоме ропству, 1ер су се многи истурчили, те 1ош више Богу згри!ешили, него ће се Бог смиловати и на њих. Ову 1е слободу нама Бог дао, с тога треба да живимо по закону божигу, еда би 1ош и бољи постали.

Парох в. Селскп у округу Пожаревачком СтоГпћ Милутнновић по молби постављен Ге за капелана иароху Смољиначком. На вел. Селску парохгну премешта се свештенпк Батушки Милић Ђукић. За Батушког пароха постављен Ге Коста Девић досадашњи ка пелан проте Пожаревачког. А на овога место за капелана премешта се ВасилиГе Несторовић парох Нородинскп. За пароха Породинског одређуге се свешт. Татомир Мпловук.

С иочетком Апркла пастаје друга нретнлата на три мессца на наш духовни лист „Пастир.“ Молимо читаоце, којк су се досад само на трн месеца иретплатнлн, да нононе нретнлату, ако желе н даље узнмати наш лист. € овима заЈедно нозинамо свакога, који ои хтео бити уннсник на овај лист, да пам се 1аве до реченог времена, јер нам 1е тешко штамнати вишс листова, него што нам 1е наручено, на их доцншс нсћс бнти.

П. С. Срећковик.

Г Л А С Н И К.

Уредпиштво „Пастнра."