Pastir

247

започеао се шш за живота апоетола и решено било њиховим авторитетом. Црква антишхиГска, желећи прекратити ова! спор, реши ^ослати изборнике у Херусалим. Разуме се, да те избор морао паети на Павла и Варнаву, Гер су они били на1усрдниш проповедници еванђеља међу незнабожцима. Н.а та1 начин, Павле предузме сада, око 52 године, свохе треће путовање у Херусалим на апостолски сабор (Д. ап. 15, 5—5). (Продужиће се.)

ЈАВНА БЛАГОДАРНОСТ. Цркви маадевског у окр. крушевачком ималн су доброту подарити: Дпмитрте 1овановнћ, Гедан барГак и гедан петрахиљ у вредности 2Цц. Радован Петровпћ из Крушевца Гедну лепу икону ев. Параекеве. А црквн кнеиљевскоГ у окр. пожаревачком благоволио ге подарити г. Тоша Ивковнћ галантериета из Пожаревца, Гедан петрахиљ у вред. ЗЦц., на коге им се од етране даропримача Гавно благодари.

1авна корешподенцт. Г. В. Б. у Ивањицу. Оба ваша дописа примили смо» Штамиа ћемо пх у евоГе време. Кога се тиче: За сад има на продагу у конзисториГп Геванђеља у вредности од 1—3 дук. цес. а оних већих нема за еад, али ће их бити кроз кош дан.

II 0 Г Р И IЕ III К Е КОГЕ СУ СЕ ПОДКРДЛЕ У Д1ЕЛУ: ПРАВОС1АВНАЛ СЕРБСКАП ЦЕРКОВБ. °д Милана Костића.

На стр. реду апесто: 7 10 оздол. 1386 11 9 одозг. Шимановичв 17 14 „ 1763

треба: 1389 Шилнновичв 1663

77