Podgorac

20 СТодеорац,

17. август 2002.

Поклон Савезног министра за спорт школама из општине Осечине

ЗА ОСНОВЦЕ 50 ЛОПТИ

жПредставницима школа лоште уручио савезни секрешар Војислав „Андрић, који је у Осечини боравио као гост на турниру у баскетшу и шуширању тројки У Победници турнира екипа" Бенефит" и кадеш Ненад Симић.

Савезни секретаријат за спорт поклонио је матичним основним школама "Браћа Недић" из Осечине и "Чеда Милосављевић" из Пецке, као и њиховим издвојеним одељењима у 13 сеоских месних заједница, укупно 50 кошаркашких, фудбалских,

одбочкашких и рукометних _

лопти. Представницима школа лопте је уручио Војислав Андрић, савезни секретар, који је у Осечини боравио као гост турнира у баскету и шутирању тројки.

Турнир у баскету и тројкама у оквиру манифестације "Сприте стрите баскет 2002", којег су СО Осечина И локални кошаркашки клуб први пут организовали у свом крају, привукао је велико интересовање младих, а

победницима по категоријама, екипама и појединцима, награде је уручио Бранко Ковачевић, легенда ваљевског Металца, Црвене звезде и југословенске кошарке.

Апсолутни победник турнира је екипа "Бенефит“", за коју су наступали Владица Радуловић, Душко Николић, Бранко Симић и Милош Гачић, а прво место у шутирању тројки освојио је кадет Ненад Симић, који је после убедљиве победе у својој тријумфовао и над најбољима из осталих категорија (Михаило Марковић пионири, Драган Суботић јуниори И Недељко Аћимовић - ветерани)

дио)

"Играј за живот без алкохола"

мЗЕ НИЗ

ВРУЈАЦЕА

Спортисти Осечине овог лета активно су се укључили у акцију Министарства за спорт Републике Србије "Играј за живот без

алкохола".

Кадети кошаркашког клуба, прво у Лозници, а затим и на турниру у Врујцима, где су са одбојкашицама представљали Осечину, оставили су врло добар утисак.

У Врујцима, освојено је неколико вредних одличја у екипној и појединачној конкуренцији, и то у пливању, одбојци, атлетици и

баскету.

Од кашице Осечин

ред зграде СО пред полазак у Врујце

Преко г. Бранка Урошевића, координатора у републичком министарству, Осечина се кандидовала да крајем лета или почетком јесени буде домаћин сличног окупљања младих из Подриња и

Колубаре.

Де.

· ИЗ ОФК "ОСЕЧИНА"

У предходној сезони екипа ОФК Осечине освојила 13. место на табели Посавске зоне. Међутим, по новим прописима то није било довољно за опстанак Клуб је имао велике финансијске потешкоће, играчи нису тренирали, помоћи није било ни од кога, тако да је тренер Лукић бринуо поред · тренинга о кошењу терена прању опреме, превозу, а поједини чланови управе су косили терен, обележавали га за утакмице и све је то утицало на пласман екипе.

Да екипа остане у посавској зони највише се заложио председник ОФК Осечине Славко Павловић Чава који је са водећим људима из ФС Србије и ОФС Ваљева, ОФС Шапца и многим другим то и остварио за зеленим столом. Почетак нове сезоне уздрмао је фудбалски клуб одласком играча у друге клубове и то:

Горан Николић - Чава, Павловић Небојша, Петровић Величко у Безбедност Ваљево. Чворић - Пижон у Раднички Коцељева, Весић (неће више да игра) док Милан Николић - Ера, иако вољан да клубу помогне; то због здравствених проблема ове сезоне неће моћи.

Управа клуба донела је одлуку да врати дечаке који су тренирали у пионирима Осечине а онда због одласка у средњу школу отишли у друге клубове и то:Станисављевић

Немања из Г. Црниљева, Миловановић Александар ЗСК Ваљево, Перишић Нилола

Будућност Ваљево, Јовановић Иван Будућност Ваљево, Томић Владимир Милиционар Београд, Гавриловић Милован ЗСК Ваљево, Миајловић Дарко обновио регистрацију у ОФК Осечина

Сви наведени играчи су врло млади од 16-18 год.

У мору потешкоћа које су пратиле Осечанске фудбалере

на крају нешто ведро. После. одласка Војислава Лукића са | места тренера незахвалну улогу вође са клупе прихватио | је Душан Павловић, дугого- · дишњи фудбалер и тренер. млађих селекција. |

-Амбиције клуба су везане за опстанак у посавској зони

| о лем

(

И

Х

иако ће то са овако ослабљен- | ·

им играчким кадром бити веома _ тешко. Зато управа и играчи |

ј |

позивају све оне који воле фуд- ·

бал да им новчано помогну и на | тај начин обезбеде себи и'

|

суграђанима прилику да суб-

отом или недељом оду на градски стадион и уживају у добром фудбалу - поручује Павловић.

ИЗ ОК "ОСЕЧИНА“"

Слично фудбалерима ОФК . Осечине и одбојкашице ОК Осечина имале су једну слабу сезону. '

Најбитнији разлози за најс- |

лабију пласман откако се. такмичи у Српској лиги су: персонални. проблеми проузроковани пре свега великим бројем _ повређених играчица током сезоне и финасијски који су усталом мање или више присутни и у много већим и богатијим срединама од наше.

У новој сезони дошло се до реорганизације лиге тако што је подељена на регионе чиме је она у великој мери рационализована. Самим тим и трошкови путовања (подсећања ради наше одбојкашице су путовале и по неколико стотина километара до рецимо Лепосавића, Новог Пазара и сл.) бити знатно мањи.

Припреме за нову сезону почеле су у петак 2. августа и одвијају се у спортској хали у Осечини и на Митровцу (Тара).

На окупу су готово све играчице од прошле године па се тренер Петровић нада да ће се његове пуленке у наредној сезони борити за врх табеле.

Веран КРСТИЋ

Кошаркаши кадети