Podgorac

20 СТодгорац, (Фторла. 6. март 2003. МУ 1" БРАНА и ЂОЛЕ Осечински фудбал већ годинама Да суморна фудбалска стварност Душан и стриц Милан били су одлични налази се у великој кризи какојОсечине не буде баш до краја таква фудбалери) скромношћу, великим финансијској тако и играчкој побринула су се два фудбалска талентом, али пре свега упорним Само чудом прошле године остали су радом Брана ће израсти у вансеријски

фудбалери ОФК Осечине у зони а први део у овој сезони завршили су у доњем делу табеле.

И док председник Павловић најављује оставку, нагомилавају __ финансијски _ проблеми, предвођени неуморним тренером Војиславом Лукићем 20 играча упркос свему томе почели су 31. јануара припреме за пролећни део првенства.

Тренинзи су се најпре одвијали у хали спортова, а са побољшањем временских услова прешло се на отворене терене, као и на одигравање пријатељских утакмица.

У првој коју су одиграли са фудбалерима ваљевске "Безбедности", чији је тренер од ове године Горан - Чава Николић, изгубили су са 2:0.

Како нам је тренер Лукић рекао до почетка пролетног дела 16. марта у плану је одигравање још неколико утакмица, од којих ће једна сигурно бити са Рађевцем из

Славко Чава док се

Крупња. Циљ ОФК Осечине је опстанак у лиги, колико ће то бити тешко или лако

остварити остаје да се види.

Једно је сигурно фудбал, односно спорт, неопходан је овој средини не само из спортских разлога. На крају сезоне треба направити једну комплетну анализу стања и видети како и шта даље. На добробит спортиста и навијача.

Веран КРСТИЋ

ПРВИ БОДОВИ КОШАРКАША

У прва два кола Квалитетне лиге Србија пионири Осечине одмерили су снаге са вршњацима из Сремске Митровице и забележили по једну победу и пораз.

Следе мегдани са екипом Срема, такође из С. Митровице, затим дуел са традиционалним комшијским ривалом Лозницом, _ младим __кошаркашима Шапца, Руме и Старе Пазове.

КРЕЋУ РСИ У ФУДБАЛУ

Општинска синдикална организација Осечине поново ће организовати РСИ у малом фудбалу. По речима Боривоја Јовановића интересовање је велико, као и очекивање да ће и овогодишње РСИ бити на нивоу ранијих година.

Утакмице ће се играти у хали спортова СЦ "Осечина".

ШКОЛА БОКСА

Боксерски _ клуб Металац из Ваљева, после више годишње паузе, обнавља школу бокса у Осечини. Заинтересовани младићи од 12 до 22 године могу се пријавити сваког дана у СЦ "Осечина".

Д.С.

изданка.

ТАЛЕНАТ - Брана Милошевић у дресу Партизана

Већ две године Бранислав - Брана Милошевић наступа за Пионирску екипу београдског Партизана. Он не само да је један од најбољих играча своје екипе него је прошле године био и најбољи стрелац пионирске лиге Србије, као и члан репрезентације Србије.

Са фудбалским педигреом (отац

фудбалски драгуљ.

Ђорђе (Марка и Славице Радовановић) други је пионирски бисер из ове средине.

Иако рођен 6.05.1993. он пећ увелико наступа-са генерацијом 1991.

Потврда његовог великог талента свакако је позив и учешће у Зимској школи фудбала западне Србије, која је под покровитељством Фудбалског савеза Србије, на челу са чувеним тренером Душаном Ненковићем, која је почетком ове године држана на Борском језеру.

Брани и Ђолету свака част, а осталим "клинцима“ порука: уз велики

ФУДБАЛ НЕКАД И САД

У Београду фудбал се почео играти

1903. а у Осечини први клуб "Подгорина" основан 1947. године. О старим — спортским

временима и овим с ла да ш 6 им разговарали смо са л е-о е надо. М Осечанског фудбала Пауном Урошевићем.

Рођен је 1937. године. Заволео је лопту и почео спортску каријеру са 17 година. Мало је љубитеља фудбала у Осечини који се сећају фудбала као прве љубави и остају му верни док су живи. Био је познат и као добар човек, пријатељ, увек поштован у средини где је живео и радио, али што је реткост, и од противничких играча. Од 1960 -1968 успешно је играо за фудбалске клубове у Живиницама и Вишеграду. Од 1968 опет игра, сада за "Подгорку“, све до почетка седамдесетих.

- Велика је разлика у игри тада и сада, - са сетом се присећа "Куле". - Ми смо тада играли искључиво из љубави, новац није нико ни помињао. Временом, Колико је новац добијао на значају, толико је фудбал губио своје чари. Сада више нема морално вољних особина играча, добре технике и припрема, све се своди на новчане трансфере.

У Осечини је увек било талената, али нико није умео да их негује. Опет су паре учиниле своје и сада нам фудбал скоро и не постоји. То ми је веома жао и често се присетим добрих старих времена и људи који су били посвећени спорту и фудбалу скоро као породица каже Паун Урошевић.

С,А.

рад и" упорност може се далеко догурати.

Веран КРСТИЋ Одбојка НА ПРАГУ

НАЈВЕЋЕГ УСПЕХА

ОК Осечина у другом делу шампионата поражена на гостовању у Бегаљици (0:3). Забележене две убедљиве победе на домаћем терену над "Воћарем“ (3:0) из Коцељеве и 'Уранком“ (3:0) из Зворника. Од друге "Б" лиге Осечанке дели још само четири утакмице јер их на трећој позицији не може нико. угрозити. Шансе за прво место не постоје, евентуално је могуће освојити друго место.

Екипа Црвене Звезде || и Бегаљица || немају интерес да иду у виши ранг, тако да трећепласирана екипа Осечине може у другу Б лигу. Једино је још неизвесно да ли ће бити разигравања или ће директно ући у виши ранг.

Подсетимо у сезони 1999/00 ОК Осечина је у задњем колу изгубила могућност да се пласира у другу "А" лигу. Потребно је било освојити само два сета, значи и пораз од 3:2 их је води даље. Изгубили су са 3:0. Тада се на утакмици из необјашњивих разлога нису појавиле три најбоље играчице ...

Овогодишње такмичење је било врло занимљиво, Екипе су уједначене, иако на први поглед не остављају баш такав утисак. Примера има-много, у првом колу "Уранак" добије "Бегаљицу, у другом "Бегаљица" декласира '"Осечину, а у трећем "Осечина" катастрофално порази "Уранак" у утакмици која је трајала непуних 50 минута.

У недељу 9. марта (19 часова) у госте долази други тим актуелног шампиона у женској одбојци екипа Црвене Звезде. Интересовање за овај меч је огромно, а највише пажње привлачи новооснована навијачка група "Делије Осечина“, која је најавила да ипак неће навијати против домаће екипе.

Ево прилике за добру атмосферу и праву утакмицу у којој млада екипа Осечине може показати сву своју снагу.

Милан ПЕТРОВИЋ