Podgorac

20

сПТодгораи,

(тв фрлт

8. март 2004.

Осечина у конкуренцији за "Спортски град 2003" (С И] у ЈА К Ц Џ УЈ У

Од маја месеца, Општина Осечина укључена је у акцију Министарства просвете и спорта Републике Србије "Спортски град 2003", СЦ "Осечина" организивао је бројне културне и спортске манифестације.

Прва у низу је "Сви на бицикле" (17. јуна) у сарадњи са ОШ "Браћа Недић' и СМ Осечина. Ученици ОШ возили су бицикле до Гвозденог моста и назад, а у другом делу су се такмичили у спретности вожње бицикла на полигону испред спортске хале. У акцији је учествовало 286 ученика, радници СЦ и припадници специјалне јединице полиције на бициклама.

Од 1. јула, на базенима почела је обука непливача и школа пливања.У акцији која је трајала до првог септембра, 94 дечака и девојчице су научили да пливају, а 17 је похађало школу пливања. Две девојчице и четири дечака су учествовали на пливачком митингу у Ваљеву где су освојили једно четврто, шесто и осмо место међу вршњацима из целе Србије, који знатно дуже тренирају од њих.

Кошаркашким турниром (24. августа), на коме су учествовале екипе КК Металац, КК Гимназијалац, КК Пут и КК Осечина настављене су манифестације чији је циљ промоција здравог начина живота и улоге спорта у њему. Промотер турнира био је Милован Степандић тренер више прволигашких екипа, који је одржао краће предавање о значају 6“-зљења спортом и улози спорта у васпитању омладине.

"Играј за живот изабери свој спорт"назив је манифестације која је одржана 26. септембра. 372 ученика "Ош Браћа Недић'надметали су се у више спортских дисциплина. Дечаци су играли фудбал, кошарку и стони тенис а девојчице су се такмичиле у одбојци и штафетним играма. Циљ ове манифестације је да свако дете нађе себе у некој спортској дисциплини и да почне редовно да се Светосавски турнир у малом фудбалу за пионире

ПЕХАР ПАРТИЗАНУ

Пионири београдског Партизана, које води тренер Илија Завишић, победници су традиционалног Светосавског турнира малом фудбалу за 1991. годиште. У ·_ финалу овог квалитетног надметања, које

је пред Савиндан привукло велику пажњу љубитеља спорта из Подгорине, црно-беле наде су декласирале своје вршњаке из смедеревског Сартида са 5:1.

Треће место освојио је Земун после победе над Обреновцем 1905, а пето домаћин Осечина, која је била боља од Рада - 2:1.У предтакмичењу Партизан је савладао Земуна са 2:0 и Осечину са 4:0, док је Земун победио Осечину са 5:1. Сартид је надиграо Рада са 3:0 и Обреновца 1905 са 1:0, а Обреновац Рада са 4:0.

Де

бави спортом.

Карате турнир "Младост, вештина, здравље" одржан је 18. октобра уз учешће 237 каратиста из Београда, Новог Сада, Краљева, Чачка, Горњег Милановца, Ваљева, Крагујевца, Љубовије, Братунца и Осечине.

Тренер европских шампиона у кошарци: (Југопластике, Лиможа, Панатенаикоса) Божа Маљковић био је промотер кошаркашког турнира на коме су поред домаћина КК Осечине учествовале и екипе КК Металца и КК Гимназијалца. После краћег показног, демонстрационог тренинга, прослављени тренер је младим кошаркашима одржао предавање о значају тимске игре у кошарци.

Поводом Светског дана шетње организована је манифестација '"Шетњом по здравље". Поред ученика ОШ "Браћа Недић" учествовала су деца из Дечјег вртића "Лане", ученици Економске школе Ваљево, службеници Општинске управе, радници Дома здравља, укупно - 667 учесника. Сви ученици су добили по јабуку, симбол здраве хране и живота.

"Игром до осмеха " је назив манифестације, (17. новембра), поводом Светског дана детета. Учествовали су дечаци и девојчице нижих разреда ОШ "Браћа Недић" и 'Чеда Милосављевић" као и деца из Дечјег вртића "Лане".

Ради популаризације спорта за девојчице, одржан је демонстрациони тренинг и утакмица, школских рукометних екипа из Ваљева и Лознице, (22. новембра).

Турнир у малом фудбалу основаца из Ваљева, Уба, Лајковца и Осечине одржан је 27. новембра.

У сарадњи са Домом здравља, Црвеним крстом и омладином ЈАЗЗАС-а организована су три едукативна предавања: "Млади и

Синдикално такмичење у спрортској хали у Осечини

МАЛИ ФУДБАЛ - ВЕЛИКО ЗАДОВОЉСТВО

Традиционално такмичење синдикалних организација у малом фудбалу и ове зиме привукло је велику пажњу овдашњих љубитеља спорта. Трибине у хали спортова СЦ "Осечина" редовно су биле испуњене бројним навијачима, који су громогласно

бодрили своје колективце, али и награђивали аплаузима мајсторске потезе противника.

За пехар Већа савеза синдиката општине Осечина, по лига систему у две групе и "плеј-офу", бориле су се екипе из осам фирми. Прво место заслужено је припало СУР "Звонце", друго кафеу "Коле", а треће занатској радњи "Цане".

де

Победничка екипа

555

алкохолизам" (др Зоран Станковић са Института за болести зависности из Београда), "Млади и сида" и "Болести зависности". На овим предавањима - радионицама, које су одржали познати стручњаци из ових области, говорено је о опасностима савременог начина живота (болести зависности и

сида) и превентивном деловању код омла- |

дине.

Концерт културно уметничких друштава из Крупња, Уба и Осечине, под називом '"Уђи у коло и играј за живот“ (12. децембра) окупио је преко 150 учесника. Они су на крају, заједно са већим делом публике, одиграли заједничко коло.

Лига малог фудбала, по бод систему, сваког понедељка, у којој су учествовале екипе радних организација, постала је традиционална и сваке године окупља све више екипа и публике. Ове године после доигравања победила је екипа "Кладионица Звонце".

Последња у низу је акција под називом "Лепша страна спорта". Сваког понедељка и четвртка од 1. октобра, девојке и жене имају организовану рекреацију у спортској хали и теретани. Њих педесетак у периоду октобармај, два пута недељно друже се и одржавају своју физичку кондицију.

-Организовањем ових манифестација учинили смо: промоцију спорта и фзичких активности као. најбољег животног избора младих; подстицање активног и конструктивног односа младих према сопственом животу и здрављу, превенцију социјално непожељног понашања-болести зависности; едукуцију омладине и информисање шире јавности о могућностима и начинима бављења спортом; и дали подршку свеупном развоју школског спорта и спорта у локалној заједници, чиме смо испунили и основне циљеве кампање "Играј за живот - изабери спорт “каже Драган Перишић управник СЦ "Осечина".

Одбојкашице Осечине изгубиле дерби на Убу

БЕЗ БОДОВА И - ГУМА

Захваљујући одличној игри, уз громогласну подршку својих навијача, одбојкашице убске Младости заслужено су славиле у дербију кола и тако првенствену трку за престижно друго место (иза неприкосновене Визуре из Београда) у Регионалној лиги-група запад, у којој су још Осечанке и Младеновчанке, учинила још неизвеснијом. Међутим, више од пораза (1:3), који је за њих само једна мала етапа такмичења, гошће из Осечине и руководство њиховог клуба разочарало је понашање дела публике, а посебно несвакидашњи инцидент после утакмице, када су неодговорни . домаћи навијачи избушили гуме на комбију којим је ова екипа допутовала на меч.

- Био је нерадни дан, ноћ поодмакла, а девојчице су морале дуго да чекају да се возило оспособи за пут - каже Живорад Бојчић, председник клуба.- Трудимо се да сверивале спортски угостимо и зато не можемо да разумемо овакве поступке који се дешавају на појединим гостовањима. .

Де.

222

Ми