Podunavka Zemun

184

Е10 Д У Н .4 В К 4 •

Мно1 и , кои су узеки таи сокх, доказуго , да немогу бити безЂ ггћга и да само нјзму имаго благодарити, што имђ е олакшана бола и што могу мирно збогг благотворногЂ д1»иства оваи се наибол-ЈЈ препоручуе како малои деци, тако и

н а и ста р 1 и мт> л и ца ма вкуст> му е врло прјлтант.. Стакленцета су стеирИСКОГЂ биЛћНОГЂ СОКЗ бела , горе дугуласта м са калаинимг канцилз на коима као и на стпкленцегу пише: „Апатека кодт> елена у Градду" и „1 Р А добр 0

су затворена, и на нвима су надписи заедно са подписомђ онога кои производи та! сокх. — П/кна е едногв стакленцета 50 кр. ср.; м;>н« бдх два стаклеацета немогу се слати. Што се завш и пошлш два или четирЂ стаклета, то се рачуна на 20 кр. ср. 'Гаи сокђ производи I. Пурглаитнер-в, апатекарг кодђ „елена" у Градцу, а добити се шоже у Земуну у апатеки кодђ „златногЂ орла Карла Трешчика. (3—26)

Овии се сокт. досада по уверавашо наигласовипи л^ћкара у Бечу и Градцу за чудо добарк показао , а имено проти†ка$Еад?а,. грнпс, квлпице, Еаромуклогљ глаеа, вратобол'!; ка грудобол^.

Еракг. Кажи ми Петаче, за_ што се неке стране новине тако ико заузимаго, за саединен!; Влашке и Молдав1е? П е т а к г. Што су же.и.ме да те земл4 буду подг еднимг господаремг. Еракг. Оће л' таи господарг носити златну круну. Нетакг. Тежко; пре ћс имати на глави шмћкастБ клобукг одг

магнета, кои ће га увекг кг с^веру вући.

Зато умолнвамо свакогх, да мотри на описђ Флашице. сокђ

Петакг. бси д се већг ожеН10, Петаче ? Е р а к г. Нисамв. Петакг. А зашто ниси, кадг си био нам-ћранг то да учинишг ? Еракг. Ше могло бити, почемг е онда постг бмо, а женитба се сматра за мрсно ело, кое е у посту забран^но.

Сполшгћмо, да имаде и Фа-

лични сокова ; сте4-рискп1 би л ћн ми ЗА ОНЕ КОИ НАТЕ ОДЂ НРСНО.

о б е в д. Трговина кодг „Писма" у Земуну велико е стовариште разногт. галантерискогБ еспапа; особито налази се тамо сваколки кошула како одђ румбургерскогг платна, тако и одг памука белогг и Фарбаногг, на продам. Ко жели кошула купитиц моћи ће т тамо набавити, и то по еФтинои цени.

ГЛ.1С М 51 Ц II ДРУШТВА СРБСКЕ СЛОВЕСНОСТИ У БЕОГРАДУ налазе се кодг I. К. Сопрона у Земуну иа нродак) Ко те кнБиге купити жели, нека се на горшо кнбижару обрати. Дена е св а кои повдииои части кр. ср. Ко смзе часхав наеданпутг купи, ћи ће ји за Ш Фр. Е® кр. ср. добити.

Печата, издае и одговара кнвигопечатнн I. К. Сопрона у Земуну.