Policija

= 265 —

КЊИЖЕВНИ ОГЛАС.

Уаандармеријски пуковник г. Милан А. Мизлер, помоћник“ команданта ТУ жандармеријске бригаде у Загребу кани и своје стручно дело“

БИСТРАЖНА СЛУ ЖБА“

у другом издању, пошто је прво издање већ давно посве распачано, а од свих Сана се много тражи.

Ово стручно дело неопходно је нужно свим жандармима. каби у опште свим онима, који врпце службу јавне безбедности. ЊЕ У делу је потанко и сватљиво описано, како се поступа при ислеђивању кривичних дела, па је ради тога по команданту целокупне жандармерије под бр. 7522 од 8. децембра 1919 одређено као учевна књига за полагање струковног. МА меријског испита.

Дело ће изнашати преко 20 штампаних табака са 75 слика и нацрта, а цена је — обзиром на ванредне садање прилике, 10 динара по комаду.

У списку претплатника треба истакнути уз име, презиме, чин и боравиште (станицу), да ли се жели књигу ћирилицом или латиницом штампану. У:

Спискови претплатника као штомн претплату нека се чим прије, а најкашње 00 конца априла ш. г. по појединим јединицама пошаље команди /М-жандармеријске бригаде у Загребу, да се углави штампарска наклада, након чега ће се одмах по"чети штампањем. | 1

СоСЉЕРСРЕЉЕРЕЊЕЊЕА > Ро“ 65 КЊИЖЕВНИ ОГЛАС

Од 1. новембра 1919 излази у Београду велики књижевно-

политички часопис МИСАО

с прилозима од свих наших најбољих писаца, Уредници су С. Пандуровић и В. Живојиновић. Власник је проф. М. Ст. Јанновић. „Мисао“ излази два пута месечно, !-ог и 16-ог, у свескама од по пет табака. Џена је месечно 7 динара, тромесечно 20, полугодишње 40, а годишња 80 дин. Обратити се Администрацији „Мисли“ Ресавска бр. 4. или Поштански и бр. 8.

Про де + + = = = + + + 4 •144.-)

дубни лекар ХРИСТИНА ОРЛУШИЋ

Београд — Теразије 9, 1 лево