Policija

— 96 — | судовима, без обзира да ли њихова казна премаша годину дана, издржавају затвор у грађанским заводима.

8 10. вој. каз. зак. наређује, да ће подофицири и редови издржавати у грађанским казненим заводима казну затвора, а ако је она дужа од годину дана, или ако су уз ту казну осуђени и на губитак војничке части или ако су осуђени без. обзира на коју величину казне затвора а војних казнених завода, нема. Сва остала војна лица, осуђеиа на затвор издржавају овај у грађанским казненим заводима.

Према томе за одређивање тога где ће лица осуђено од. стране војних судова издржавати казну затвора, није релевантно, само то да су их осудили војни судови на казну од. више од једне године, него и њихово садање својство у односу према војсци. Бивши официри, подофицири и војници у сваком случају издржавају, казну затвора, па ма како она била кратка код грађанских власти“.

Према томе надопуњујем распис од 3. П. 1925. год. Бр. 3909, и наређујем да она лица, која немају више својства. војних лица, а осуђени су од војних судова на име;

а) бивши официри т. ј. они који су ИСТУПИЛИ _ из војске, а осуђени по РАИ судовима на казне затвора испод једне године;

. 6) бивши подофицири и редови, т. |. они који су отпуштени из кадра и сва остала војна лица, осуђена на затвор. испод једне године имаду издржавати казну:

1) На територији Србије и Црне Горе у полицијским затворима односно у казненим звводима према досадањим прописима;

2) на осталој теритирији Краљевине С. Х. С. у судским затворима првостепених (окружних) грађанских судова територијалне надлежиости дотичног осуђеника.

О томе известити надлежне судске власти, Министарство: Унутрашњих Дела и Мин. Војске и Морнарице, и објавити овај распис у „Службеним Новинама“.

Доставља се предње на знање.

Уредништво и администрација листа КАРАЂОРЂЕВА УЛИЦА БЕ, 69.

Уредник за „Полицију“ Васа Лазаревић, начелник Мин. Ун. Дела у пензији: