Policija

177. 288: 77

ХХХШ Радовану Миленкодићу, делдвођи општине прибродске:

По нашем мишљењу првостепени суд поступио је правилно зато што су се на обе жалбе потписали и отац и син, а само по једну таксу платили. Ако о вашој осуди не постоји формална пресуда, већ вам је казнена такса Џростом наредбом наплаћена — а 00 тог доба није прошло више од 90 дана — покушајте потражити од Ген. Дир. Поср Порева повраћај плаћене таксе. Као разлог овог тражења наведити погрешну квалификацију случаја, јер сте оца и сина сматрали као једну нераздељиву и заинтересовану страну. Молба се предаје преко: власти, која је кевнену таксу наплатила,

ХХХМ Јовану Савићу, писару среза крушевског:

По чл. 7 Правила о полагању испита за општинске деловође, овај испит могу полагати сва лица, која имају остале услове за општинског деловођу (чл. 114. зак. о општ.), на, дакле, и полицијски чиновници који испуњују ове услове.

КЊИЖЕВНОСТ.

А) Нове Књиге:

1. Ивдавачка књижара Геце Кона — Београд — Кнез Михаплова :

Развитак административног судства у Србији и остале скупљене расправе из јавног брова, од Ог. Данила Ј. Данића, првог секретара Државног Савета, стр. 171; цена дин, Садржај: развштпак административног судства у Србији, (период формирања власти, стварање административног права, Државни Савет као административни суд, реформа управног судства изведена на основи Видовданског Устава); начело поделе власти с погледом на управно судство; буџешско право Нородне Скупштине; да ли је Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца стара или нова држава; устав немачке републике с погледом на модерну демократију.