Policija

5 аовј

ма с које стране покушало ненадлежно мешање у законски

процес. Војници су у потпуној ратној спреми, и имају наређење, да у случају потребе пуцају у масу. Пешадији је додељено пет тенкова са топовима. од 37 милиметра и 30 машинских пушака, а поред тога, војници су снабдевени са аутоматичним пушкама и гасним бомбама. Сакупљена светина биће растерана, а ко се успротиви биће кажњена. Наређено је, да се у случају безуспешне опомене одмах приступи употреби пушчаних кундака и да се светина растера, Ако би се светина покушала одупрети и ако би при том кој од војника погинуо или био рањен, онда ће се употребити топови и машинске пушке.

Пред судницом неће смети нико стајати сем судског вваничног особља. Све радње у дистрикту морају бити загворене све док се не изрече пресуда и док се осуђени црнац не превезе у казнени завод у Френкфорт.

Војници су све бивши учасници у светском рату, а сви су официри из редова ветерана.

Грађанима је наређено да сутра цео дан не излазе из кућа како им се не би десиле неприлике. Црнац Херис убио је фармера Брајанта и његово двоје деце,

а извршио силовање над госпођом Брајант. Сутра дан по убиству цриац је ухваћен и једва спашен од масе, која га је хтела отети и линчовати. После тога око 2000 људи слегло се је око затвора у ком је црнац био затворен и покушавали да црнца отму, али их је одбила стража.

Да се неби и сада поновила несрећа као у години 1920. када је маса хтела линчовати једног Црнца, због извршеног силовања над једном белом девојчицом, којом је приликом у борби са војском погинуло и рањено преко 40 особа, послата је војска и на овај процес да би спречила сваку не срећу.

Породица Брајант издала је апел народу, да се ноштује 2акон, али тражи, да се убица казни и казна изврши.

Студенткиње детективи. Ученице више девојачке школе у Канзас Сиди, Мо. позвате су, да ступе добровољно као детективи Суве Службе. Онг су замољене, да помогну да се међу ученицима сузбије уживање забрањеног алколоног пића. Дужност је ових ђака-детектива, да са ученицима који пију и којима се из уста осећа 2гадах ракије — у опште не говоре већ да их одмах пријаве власти