Policija

— 1066 —

дичко криминалну примену“ са својим стручним часописом „споја Розшуа“, који излази у Милану.

Ферри је нарочито имао успеха са својом књигом „Криминална Социологија“ која је доживела готово сва светска издања, а ту пре неки дан изашла је и у јапанском изпању.

Он се налази на челу комисије за израду кривичног законика и усаео је да спроведе у овоме пројекту најмодерније идеје своје позитивистичке школе.

Ферри је познат свету и са својих социјалних политичких доктрина, јер је у италијанскоме парламенту двадесет година био у опозицији као народни представник римских социјалиста. Дангс се повукао из активне политике и настоји да сзоје последње године проведе у раду на пољу криминологије. И заиста и ако има већ 75 година и за собом 50 година активног рада на политичком и криминалном пољу ипак су његове идеје врло свеже и модерне, и он је и данас један велики извор кривичних доктрина. Ту скоро изишла је из штампе његова књига „Зи! зша сппипаша“ „РОпиефо—5шсеао“, „Рмпсћр а! атио“ и др. и свакога дана из његовог пера излази мноштво брошура, свака са по више оригиналних доктрина. На Универзитету, где предаје Криминалну Социологију Кривично Право, и стоји на челу криминалног института, прави је пелегринаж. Ту је скуп свих криминолога целога света, који жељни науке и свежих доктрина долазе из далеких земаља да се поклоне овоме седом великану науке.

Ферри је и адвокат и као такав је увек на челу својих колега. Пре кратког времена из његовог пера изашле су три велике књиге, које садрже његове адвокатске одбране, ремек дело речитости и једна нова наука ва адвокате. И данас се Ферри радо прима замршених кривичних процеса и тако је _ сада узео одбрану леди Виолету Гибсон, која је извршила 7. априла о. г. атентат на председника владе Мусолиниа.

Његова брошура „[е Еазазте еп НаНе ећ Гоеџуге де Вепћо Миззошт“ доживела је ових дана превод на све стране језике, јер је она најуспелија анализа данашњег препорођаја у Италији. Он у овој књизи снажним цртама износи некадашњу анархију, која је претходила Фашизму, када је чак морао Министар Рата да изда циркулар свима официрима и ове позива да се ван касарна крећу у цивилу да Си