Policija

— 1154 —

Ново санитетско законодавство, књига трећа, св. 88 збирке закона, издаје Гојко Нисотић; стр. 194; цена — дин. |

Поштанско-телеграфско-телефонски зборник, књига прва, св. 80 збирке закона, издаје Гојко Никетић; стр. 273; њена див.

2. Издавачка Књижара С. Б. Цвијановића — Београд — Кнез Михајлова:

Давид Коперфилд. Препричала за младеж Алиса Џексон, превео са енглеског Душан Богдановић; са сликом Дикенса и 6 слика у тексту; цена 30 дин.

Стални календар са практичним требником. Саставго, средио и издао Милорад М. Јовановић, шеф Одсека Министарства Унутрашњих Дела, Београд, Страна 94. Цена 16 дин.

Врло јасно и кратко Г. Јовановић је у своме оригиналном календарском делу објаснио, на који начин се одмах може изнаћи у који недељни дан пада сваки датум ма које године, Када купимо овај календар, ми не морамо, као до сад, сваке године куповати нов календар но ћемо се овим Г. Јовановићевим календаром служити докле год смо живи. То је најважнија и најлепша страна овог календара. Поред оваквог оригиналног и трајног календарског дела, у њему је и остала садржина врактична. Ту је донет закон о таксама, закон о општинама, закон о бирачким списковима, закон о Државном Савету и Управним Судовима (све у изводима), закон о местима, уредба е отварању и затварања радњи недељом и празницима (у изводу), важније одредбе из финанс. закона за 1922—27. год., важније одлуке Државног Савета, административна подела Краљевине С. Х. С; адресар важнијих надлештава и установа у Београду; најчувеније лековите бање Краљевине С. Х. С; списак важнијих уредаба и правилника, поштанска тарифа, правила о општинским поштама (у изводу); телефонске телеграфске таксе и т. д. Као практична књига Г, Јовановићев „Стални Календар“ заслужује пажњу свих полицијских и општинских чиновника.

3) Сопствена издања. Е

Судска праска у 1925. години. Под овим именом изишла је ових дана из штампе збирка одлука Касац. Суда у Београду У 1925 год. систематски сређених по законима и законским