Policija

— 273 —

Чл. 14. Примедбе Министра Финансија основне на закону и стављене на обласни и срески буџет обавезне су за област и срез.

Извршење обласног и среског буџета.

Чл. 15. Када област и срез приме од Министра Финансија одобрин буџет приступају његовом извршењу у границама, како је од Министра одобрен.

Самоуправни буџет извршује самоуправна власт и то:

а) Као наредбодавци го обласном буџету јављају се чланови обласног одбора, сваки за своју грану, а председник обласне скупштине за оне послове који имају општи карактер и не припадају ни једној засебној грани.

6) Као наредбодавац по среском буџету јавља се срески одбор за све издатке. |

Наредбодавац носи пуну одговорност пред властима и Главном Контролом, за правилност и законитост издатих наредаба, у погледу извршења буџета.

Чл. 16. Обласним приходима и расходима рукује шеф обласне финансијске управе, кога бира област као самоуправног чиновника.

Он је руковалац касе и старешина над књиговодством и рачуноводством области.

Шеф Обласне Финансијске Управе је одговорни рачунополагач пред обласном самоуправом, Министром Финансија и Главном Контролом за све издатке и примања по обласном буџету.

Име и остале службене податке Шефа Обласне Финансијске Управе, област је дужна доставити Министарству Финансија, које ће водити евиденцију о овој врсти самоуправних чиновника.

Чл. 17. Среским приходима и расходима рукује Шеф Државне Среске Финансијске Управе, све док се нарочитом одредбом не створе самоуправне среске финансијске управе.

Он је одговорни рачунополагач по свима среским приходима и расходима које ће водити особено по упуствима која ће издати Министар Финансија.

Чл. 18, Ни једна наредба за исплату по обласном бупету не може бити стављена, ни извршена, док предходно по истој

„Полиција“ | 6