Policijski glasnik

16

НАЂЕН ЛЕШ У атару општине свилајначке нађен је леш непознатог ногинулог човека. Убијени је средшег стаса, обријан црномањаст, бркова средњих косе и очију црних, танак сувоп.ав; стар око 35 година. Од одела имао је памучне гаће и кошуљу, на ногама сукнене обојке, куповне опанке, каише и алеве чарапе, на глави стару, црну куповну плетеиу шубару, сукнени гуњ и шарене тканице. Све власти треба ово да објаве, ради сазнања Фамилије покојникове.

Т Р А Ж Е 0 Е

Сава Богдановић нз Сења среза параћинског и Давид Бошњак из Сарајева покрали су 3000 динара у Софији па побегли. Ови се траже по депеши из СоФије, но опис њиов није означен.

ТоОрђе Јапковић Циганин из Вогдановца — Такове, заједно са својом женом украо је 27 пр. м. испод забране кола и коње у намери да то отуђи и дуг да осујети, па иобегао. — Сазнало се да се налази негде у београдском округу по селима, купујс пилеж на их гони у Веоград.

БРОЈ 2

један црни капут. — Онај други младић стар је 22. године, раста средњег, црномањаст, наусница малих. Од одела имао је на себи црни капут и шареие панталоне; на глави црни мекани шешир а обувен у ципеле. Биће да је то онај Петар Н. који је покрао манастир Чокешину, према депеши начелника среза јадранског од 11. пр. м. број 7428. Пронађене треба спровести начелству окр. подунавског у вези начел. бр. 12922.

Милош Николић — Ристић, родом из Црне Горе, који је живио у Смедереву као надничар, извршио је крађу ствари Мирку Јовановићу, теж. из Смедерева и то: нове чакшире и антерију од сукна, Фермен чојани, пар чарапа, опанке са каишима, капут и шубару нову, чаршав и више кошуља и гаћа, пасош Црногорске кнежевине на име Михаила Радуловића из Црне Горе, уверење на име истог Михаила од општине Смедеревске, и венчаницу Михаилову и његове жене Добрије. — Милош је танак. висок, црномањаст, црних бркова. Браду је имао шпицасту, ну могуће да је обријао и онда се може познати по рупи на бради добивеној од ране, по шкроФули на врату, а и по томе што је Фаличан у једну ногу. Стар је до 30. година.

РЕД ПРИМАЊА:

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

Љубонир Јовановић тежак из Санковића ср. колубарског окр. ваљевског окривљен за више кра!)а, побегао је испред власти 10. ов. м. — Љубомир је стар 30 год. раста средњег, црномањаст, брије се, осредњих бркова. Од одела имао је копоран, Фермен и чакшире: на глави шубару а. на ногама опанке. Држи се да је отишао за Београд или Пожаревац преко Лазаревца. Навле Симеона — Траила Флорића из Бигрешше; стављен је био под суд, у притвор и оков због паљевине, па је 6. т. м. спроведен на лечење у окр. ћупријску болницу у влашким хаљинама. Ноћу измећу 6. и 7 побегао је из болнице однев са собом и оков. У цељи, ваљда да скине оков однео је и сикиру болничку.

Артемије Јегдић из Аустрије осуђеник београд- казненог завода, побегао је са рада испред војника у градском парку. Од одела однео је на себи гуњ и капу од белога сукна, гаће и кошуљу и на ногама опанке, али, он се свакако преобукао у друго какво одело. Стар је 25 година, омален, образа округлих, чела висока, очију, обрва и бркова црних по лицу рошав. Писмен је.

Паја Мијушковић, надничар из Смедерева, који се иначе зове Никола Јелић, ноћу између 5 и 6. ов. м. извршио је крађу ЈеФти Јовановићу тамош. Он је ухваћен 7. т. м. у Гроцкој али од покрадених ствари није код њега нађен пиштољ — сребрњак на капслу. — са паконском јабуком. По извршеној крађи Паја је био у друштву са Марком Н. који је родом из Херцеговине и још једним младићем из Бачке, који су му одузели украђени пиштољ и од његових ствари један капут од црвенкастог штоФа, у коме је била Пајина крштеница и пасош, па отишли у правцу Београда. — Марко је стар 35. год., средњег раста, доста развијен, црномањаст, бркова иуних и црних. Од одела имао је на себи, гуњ и чакшире од црног сукна али старог, на ногама опанке са узицама а на глави црну шубару. Носио је неку торбу и у њој

Г, Министар унутр. деда прима: понедеоником, средом и петком, од 10 сати пре подне, до 1 сата по нодне. Начедник министарства прима сваког радног дана од 10—12 пре и од 3-—6 по подне. Инспектор министарства сваког радног дана од 3 — 5 по подне. Управник града Београда сваког дана изјутра од 8 — 9 и кад се врати са рапорта из Двора и министарства од 11 — 1? а после подне од 3 — 6.

ИЗЈАВЕ, ПОРУКЕ И 0ДГ0Б0РИ УРЕДНИШТБА

На паш дист претплатида су се сва министарства, више новчаних и других завода са по неколиро примерака, а Управа града Београда на 1 0 примерака, са наређењем да га сва иодручна јој надлештва држе. Исго тако и команда жандармерпје узела је наш лист за своје канцеларије у Београду и канцеларије свију одреда у земљи. Сем тога, до сзда су се претцлатили скоро сви полицијски чиновници, многи гостионичари и каФеџије и друга приватна лица из Београда, чија имена због малог простора неможемо да саопштимо. Хвала им. Претплатили се на наш дист Сретен Поповић пред. општ. из Младеиовца и г. Стев. Аганасијевић пракг. нач. из Смедерева. Николи П. Ђуричићу иисару начелства Врања. Нримили смо 25-50 дин, унутницом претплате до краја године за вас, г. Драг. Цвегковића писара, и г. г. Данила, Тому, Глишу и Атанасија практиканте. Хвала. РЕД ШШВИДБЕ: ПРВОГ КРАЉЕВСКОГ СРПСКОГ БРОДАРСКОГ ДРУШТВА

Из Шапца за Београд понедеоником, средом и петком, у 7 сати изјутра. Из Београда за Шабац недољом, уторником и четвртком, у 7 сати изјутра. Из Београда за Дубравицу сваки дан у 6 сати изјутра. Из Београда за Градиште, средом и недсљом, у 6 сати изјутра. Из Градишта за Београд средом и недељом, у 12 сати у подне, Из Дубравице за Београд понедеоником уторниЕом, четвртком, петком и суботом, у 11 сати пре подне, а средом и недељом у З 1 / сата по подне.

ШТАМПА КРАЉ. СРП-ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈА.