Policijski glasnik

ВРОЈ 40

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

311

невероватно. А узми, да је био неискусан, и изићи ће, да га је само пуст слу^ај избавио беде, а шта случај не може? Та он, молим те, није, можда, ни сметње предвиђао! А како врши посао? — граби ствари у вредности од десет до двадесет рубаља, њима набија џепове, претура по бабином сандуку, по дроњцима, — а у орману, у првој фијоци , у кутији, нашли су само чиста новца на хиљаду и пет стотина рубаља, осим банкнота! Није умео ни да опљачка, само што је знао убити! Први корак, кажем ти, први корак, био је збуњен! И није се с планом, него случајно спасао! — Ако се не варам, ви то говорите о скорашњем убиству бабе чиновниковице, умеша се, обративши се Зосимову, Петар Петровић, 'стојећи већ са шеширом у руца и с рукавицама, али желећи да пред одлазак избаци још неколико мудрих речи. Он се очевидно старао да остави добар утисак, и сујета преовлада разумом. (Наставиће се).

РА0ПИ0 Свима полицијским и општинским властима Ниже наведени осуђеници београд. казненог завода, побегли су у току више година са осуде и до сада још нису ухваћени. и то: 1. Аранђел Цветковић из Сараораца окр. подунавског 2. Аћим ЈосиФовић из Турске, живео у Београду. 3. Алекса Јовановић из Умчара, окр. подунав. 4. Божо Ћупина из Турске, лшвео у Крагујевцу. 5. Милутин Пауновић, из Мислођина, окр. нодунав. 6. Вукашин-Вуле Тошић из Ерцеговине, живео у Ваљеву. 7. Вујца Марјановић из Д. Ливадице, окр. пожарев. 8. Вујица Васић из Бабине Луке, окр. вал^евског. 9. Лука Васић из Бабина лука, окр. ваљевског. 10. Василије Радишић из Турске, суђен војним судом У Ужицу. 11. Јеврем Јелић из Турске, суђен војним судом у Ужице. 12. Јанко Јовановић из Дубока, окр. пожаревачког. 13. Вељко Вељановић из Веограда. 14. Василије Јовановић из Наталииаца, окр. крагујев. 15. Војислав Пантелић са Уба, окр. ваљевског. 16. Владимир Иетровић из Крагујевца. 17. Груја Миленковић из Стручевца, окр. моравског. 18. Глиша Трстшић из Босне, живео у Шапцу. 19. Ђорђе Зељић, из Босне, живео у Шапцу. 20. Глиша Кнежевић из Босне, живео у Шапцу. 21. Дина Стојановић из Међулужја, окр. подунав. 22. Димитрије Николић из Турске, осуђен у Јагодини. 23. Деспот Јовић из Босне, живео у Лешници окр. подринском. 24. Димитрије Павловић-Илић из Рановца, окр. пожарев. 25. Живадин Милосавл,евић из Крушевице, окр. пожарев. 26. Душан Сечанац из Баната, живео у Трмбасу, округу крагујевачком. 27. Коста Атанасијевић из Пољана, окр. пожарев. 28. Димитрије Ристић-Пиља из Београда. 9 9. Јеврем Ђорђевић из Печеноге, окр. крагујевачког. 30. Живко Станисављевић из Рготина, окр. тимочког. 31. Здравко Милосављевић из Бресије, окр. моравског. 32. Маринко Лазић из Рудовца, окр. подунавског. 33. Илија Јовановић из Брежана, окр. пожаревачког. 34. Илија Јанковић из Врбице, окр. крагујевачког. 35. Јован Махајловић из Метриша, окр. крајинског. 36. Јован Потојкић из Жагубице, окр. пожаревачког. 37. Јоргован Спасојевић из Лознице, окр. пожаревачког. 38. Јанко Шормаз из Восне, живео у Ваљеву. 39. Ђока Савић из Турске, живео у Жидиљама, округу моравском. 40. Коста Ћирић из Крагујевца. 41. Коста Тодоровић из Д. Кутина, окр. нишког. 42. Коста Ђорђевић из Турске, живео у Београду. 43. Лазар-Лала Стојановић из Пожаревца. 44. Лазар Милић из Аустрије, осуђен преким војним судом. 45. Стојан Петровић из Губеревца, окр. подунавског. 46. Марко Мојсиловић из Словца, окр. ваљевског. 47. Милоје Јовановић из Трудова, окр. ужичког.

48. Мијаило Остојић из Ерцеговине, осуђен у Ужицама. 49. Миливоје Дивац из Г. Милановца, окр. рудничког. 50. Младен Ковачевић из Аустрије, живео је у Шапцу. 51. Марко-Мата Миљковић - Бачић из Голобока, округа подунавског. 52. Младен Станачевић из Аустрије, живео на Убу, окр. ваљевском. 53. Радисав ЈеФтић из Бискупља, окр. пожаревачког. 54. Живан Симић из М. Моштанице, окр. подунавског. 55. Живко Тешић из Дрлаче, окр. подунавског. (Свршиће се). С тога моле се све власти полиц. и општинске, да у своме реону ова лица брижљиво потраже, и пронађене овој управи спроведу, или у случају, ако ма шта о њима сазнаду, да о томе ову управу известе, како би се ради хватања њихова од стране ове управе нужни кораци учинити могли. Управ. беогр. кази. завода Јев1>. Марковић.

Т Р А Ж Е 0 Е Унрава града Београда тражи ова лица*): (НАСТАВАк) Никоду Ђ. Радуловића, родом из Црне Горе, који је почетком ове год. био у Бугарској; Пунишу Пајевика, родом из Црне Горе, који је био телеграФист у Србији; Милана Лазаревића — Кубуровика, бив. служитеља поштанског у Београду; Милоша Лазаревића, званог »Сирему«, родом из Моотара. Милош се издаје за новинара. Петра X. Кочеви^а, родом из Сарајева, Петар има 36 година, средњег је раста, смеђ је. Јову Ђ. Ковачевића, родом из Босне, који се издаје за новинара. Јова има 35 — 36 година, средњег је раста, сувоњав, црномањаст. Станка Ђуровика, родом из Црне Горе, који је у последње време стално живео у Софији — Бугарској. Станко има 38 — 4о год., средњег је стаса, дежмекаст, лица коштуњавог, косе риђе, браде и бркова пуних, мало је просед, очију граорастих. Косту Павловика, бив.контролора дувана у Србији. Коста је родом из Призрена, има 38—40 годипа, средњег је раста, у лицу је емеђ. Радосава Мијушковића, родом са Цетиња. Милоша и Милосава, браку Ђуровиће, родом из Никшића, који су живели у селу Гајтану у Србији. Божу Дукика, бившег поштан. служитеља у аустр. Митровици. (Наставиће *се).

Светислава Ђор1,евика, родом нз села Каоника, окр. крушевачког, тражи начелство окр. крушевачког акгом Бр. 9885. Светислав има 22—23 год., средњег је раста, црномањаст је. Пронађеног треба стражарно спровести поменутом начелству, или Управи града Београда с позивом на Бр. 23104. Стевана Перића, слугу, који се издаје за Петра Костића, родом из села Дрвара у Аустро-Угарској, тражи начелство округа подринског актом Бр. 14653. Стеван — Петар има 18 год.; раста је повисоког, косе смеђе, ћосав је. Пронађеног треба стражарно спровести помен. начелству, или Управи града Београда с позивом на Бр. 23793. Панту Лазића, бив. служитеља поште шабачке, родом из Босне, тражи начелство округа подринског актом Бр. 14574. Панта има 32 год, малога, је раста, ћосав, смеђ. Пронађеног треба стражарно спровести поменутом начелству или Управи града Београда с позивом на Бр. 23794

*) Власт, која ухвати ма које од ових .шца, нека о томе одмах извести Унраву града Веограда, ради даљих наредаба.