Policijski glasnik

64

ПОЛИЦИЈСКИ ГЈ1АСНИК

БРОЈ 7 и 8

Бр. 16139, осуђен је за дела из § 391 крив. зак. поред казне, да плати и 36 - 70 динара за упроиашћење државне ствари и 2 динара таксе. Па како се именованоме не зна место становања, то Начелник ср. власотиначког актом Бр. 1761 моли све полицијске власти да Максима потраже и од нађеног наилате досуде или нека пошљу уверење о немаштини. УБр. 5437. ДрагутиН; син г. М. Марковића, ср. писара, ђак III разреда гимназије београдске отишао је из стана ТриФуна Марјановића из Београда, где је заједно са старијим братом становао, још 21 прошлог месеца и није се ни до данас вратио. Управа града Београда актом Бр. 5290 моли полицијске власти, да несталог потраже и нађеног Управи упуте. Њему је 15 година, доста крупан, широких образа и широког носа, крупних очију, бледа лица, високог раста а косе смеђе; одевен је био у црном капуту и црним панталонама, на ногама имао је ципеле, а имао је и зимски капут с пелерином. Станимирка Мандића, из Буара у срезу ужичком, слушкиња Саве Цветковића онд. отумарала је још 10 прошлог месеца. Начелство округа ужичког актом Бр. 2124 моли све полицијске власти, да Станимирку потраже и нађену њему упуте. Њој је 12 година. маленог стаса, смеђе косе, округлих образа, смеђих обрва и плавих очију. УБр. 5302. Мангуп кобила нађена је пре месец дана у атару оппггине белопоточке у срезу заглавском, иа је предата на чување Милану МилосавЛ)евићу гежаку из Б. Потока. Кобила је матора пет година, длаке доратасте, лисаста и у обе стражње ноге чарапаста. Начелство округа тимочког актом Бр. 1953 моли полицијске власти да сонственика потраже и пађена упуте Начелнику среза заглавског. УБр. 5213. Ко<1илу ђогасту, на којој је било иоловно енглеско седло и рем са уздицама, дојахао 18 прошлог месеца непознати младић сељачком оделу и одсео је у каФани „Ресава", па је после отишао а није се вратио да кобилу отера. Пошто се сумња да је она украђена, то Управа града Београда позива полицијоке власти, да сопственике пронађу и њој упуте, да се с доказима о својини јаве с позивом на Бр. 5146. Мангуп кобила длаке доратасте, на леђима има белу белегу, од седла убијена, матора 12—13 година налази се код Стаменка Стојиловића из Лужице — општине ртанске у срезу бањском. Исти је Стаменко ову кобилу пре пет година био продао Благоју Илићу из Соко-Бање. Начелство округа нишког актом Бр. 3017 моли све власти да сопственика потраже и упуте Начелству среза бањског с позивом на Бр. 1684. УБр. 5759. Мангуп коњ, длаке доратасте, на челу мало цветаст, матор 8 година. и у оба ока ћорав, налази се код Стевана Старчевића из Врчина. Начелник среза грочанског актом Бр. 1306 моли полицијске власти, да сопственика потраже и нађена њему упуте. УБр. 5758.

П 0 Т Е Р А Василије НИколић; регрут — војник IX пешад. пука у Пожаревцу, побегао је из команде. Уирава града Београда расписује тражење и моли све полицијске власти да Василија потраже и њој стражарно спроведу с позивом на бр. 5359. Михајло Ноповић; из Трогоља, са својом снахом Милевом, а женом Милорада Поповића ондашњег, побегли су незнано где. Начелство округа моравског актом Бр. 1532. моли све полицијске власти, да Михајла и Милеву потрал^е и нађене њему спроведу. Михајло је средњег раста, смеђе косе, широког чела, црних обрва и дугачких образа, а ретких бркова, има му 32 године ; Милеви је 20 година, средњег раста, обрва плавих и граорастих очију; обоје одевени у сељачка одела. Сретен Марковић, бивши из Пожеге, по пресуди има да издржи три дана затвора због кријумчарења, па како му се не зна место становања, то Начелство окр. ужичког актом Бр. 2039. моли полицијске власти, да именованог потраже и нађеног њему стражарно спроведу. Сретену је 35 година, стаса омаленог, дежмекаст и риђ. УБр. 5212. Стојмен Божиловић ,из Оргулице, који је због опасне крађе и разбојништва извршеног у Големом Селу био притворен у затвору суда општине големо-селске, побегао је, па за то Начелник с-реза пол,аничког расписује тражење и актом Бр. 1128 моли све полицијске власти, да Стојмена потраже и нађена

њему спроведу. Раста је средњег, у лицу црн, плавих очију и избул>ених, у 28 је години. УБр. 5426. Покрадени сточни пасоши. Из суднице општине кобишничке у ср. неготинском, покрадени су сточни пасоши под серијом 1Л1. бр. 14480, 1448'., 1450'), 14518, 14553, 14554, 14555, 14556, 14557, 14558, 14559, 14563, 14569, 14589 и 14583. Украдени пасоши нод бр. 14569, већ је у рукама власти заједно са кривцем. Начелпик ср. неготинског актом бр. 1736, моли ове нолиц. власти у земљи, да обрате пажњу на горње бројеве и серије код сточних пасоша, како би се могућа злонамера са истима отклопити. Никола Симић^ дунђерин из Смедерева, извршио је две опасне крађе, па негде отумарао и до сада се није могао пронаћи. Начелник ср. јасеничког (Паланка) актом № 299 моли све полицијске власти у земљи да Николу у своме кругу потраже и нађеног њему стражарно спроведу. - - Иикола је омален, смеђ, лица округла, има му 27 година. Од одела на себи је имао: узане чакшире и антерију од сукна, на ногама ципеле пунџуке. Мирко Јовановић, звани „Брица", калФа берберски, родом из села Делиблата, у Аустро-Угарској, прогнат је децембра месеца прошле године на свагда у Аустро-Угарску, а по пресуди кварта теразиског од 21 исгог мес. Бр. 10881. Како је Мирко веома опасан крадљивац, који је, као такав, до сада већ два пута осуђиван: први пут у год. 1895 на три, а други нут год. 1898 на пет година робије, и како се сазнаје, да се овај неваљалац вратио из прогонства, — то управа гр. Бео. града нозива све полиц. власти, да Мирка у својим домашајима потраже и у случају ироналаска њој стражарно спроведу с позивом на акт Бр. 2712. Мирко сада има 26 година, средњег је стаса, више смеђ но црномањаст, има густу и смеђу косу и мале, црне бркове. — О његовим дрским крађама има опширан опис у бр. 44 на стр. 340 98 год. Милан Живковић; звани „Марковчанин", родом из села Марковца, решењем управе гр. Београда стављен је под кривичну истрагу и у притвор због крађе новаца. Не зна се, где се Милан сада налази, па с тога управа града Београда позива све полициске власти, да га у својим домашајима живо потраже, и у случају проналаска њој стражарно спроведу с позивом на акт Бр. 2812. Милан има 20 година, омален је, дежмекаст, у лицу пун и смеђ, у оделу је сукпеном. Милан је до сада небројено пута иступно кажњаван због омањих крађа и превара, а и преко иашега листа тражен је но једној рапијој слици изнетој у бројевима од прошлих година. Но ова слика коју сад износимо новија је и по њој се може познати.

ИСПРАВКА У прошлом броју на страни 45 а у причи под насловом »Под полицијском присмотром«, поткрала се једна крупнија погрептка која квари смисао. У реду петом другога ступца озго стоји: био је велики непријатељ народ а и овација... а треба: био је велики непријателз иарада и овација. и т. д. Молимо читаоце да ово сами исправе.

ШТАМПА КРАЉ. СРП. ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈА

ОДГОВОРНИ УРЕДНИК Н. ДИМИТРИЈЕВИЂ - ТЕЛЕФОН БР. 296.