Policijski glasnik

СТРАНА 344

ПОЛИЦиЈОКИ ГЈ1АОНИК

ВРОЈ 44

ШГАМПА КРАЉ. СРП ЛРЖАВНА ШТАМПАРИЈА ОДГОВОРНИ УРЕДНИК Н ДИМИТРИЈЕВИЋ ДОСИТИЈЕВА УЛ 6Р. 14

ПОЗИВ НА ПРЕДАЈУ

немачки и маџароки; од особених знакова пма тај, што кажи прот десне руке не може да превије. Жена му Естера отара је 3 5 — 3 6 год. евангелске вере, оредљег стаса, лица округлог и коое омеђе. На молбу суботичке полиције, позивамо све полиц. власти, да овога Вилхедма у своме делокругу потраже и нађеног спроведу Управи гр. Београда о позивом на Бр, Ђорће Петровић, калфа обућарски, родом из Алексавдровца, који је био под исграгом и у притвору код крагујевачког првостепеног суда због крађр, пре неколико дана побега је из иритвора. 'Борђе је високог раста, очију зелених, бркова дугачких и плавих, косе плаве. Пропађеног треба стражарно спровести поменутом суду с позивом на Бр. 16266., или Управи Београда о позивом на Бр. 37 783. Ненад Радовановић, родом пз Рооића, среза подгороког, по занимању калФа оианчарски, који је био под истрагом и у иритвору код ваљевскот првостепеног суда због опаоне крађе, побегао је 1 тек. м-ца иа притвора. Бегунац има 2 4 год., средњег је раста, у опште је плав. Позивају се све полициске и оп. штинске, власти да Ненада у својим домашајима живо потраже, и у случају проналаска стражарно сироведу иоменутом суду с позивом на деиешу Бр, 28226., илн Управи Београда с позивом на Вр. 38264. Маријо Линко, Циганнп, коригар, родом из Врзе Паланке, стар 22 год., омален, омеђ, бркова малих и плавих, извршио је једно убиотво у орезу кључком и побегао. Позивају се ове полицијске и општинске вдасти, да убицу у својим домашајима, најживље потраже, и у случају проналаска стражарно спроведу поменутом среоком началннку, или Управи Веограда с иозивом на аку Бр. 38226. Петар Дреновад , бив. момак у радњи 1'адојковића, трг. из Алексинца, извршио је

Иетрову , и позивамо све полицијске и и оиштипске влаоти, да га у својим домашајима живо потраже, и у случају проналаска стражарно опроведу, и.1 и ореском начелпику о позивом на Бр. 1 6855. пли Управи гра 1а Београда о позивом на Бр. 38284. Јохан Симон Милер, чију омо слику изнели у 40 броју „Полиц. Гласника" од ове гогине, 29. пр. м-ца у вече побегао је из притвора Управе града Београда , у који је био отављен према захтеву немачких влаотгт, због извршеног силовања у Немачкој.

Он је омален, дежмекаот, јако црномањаст, отар 27 год., говори оамо немачки. Раније се издавао за Јохана Херолда, војног бегунца, те је вероватно да се и сад може појавити под овим именом. Моле се све полиц. власти да Јохана најживље нотраже и нађеног оироведу Управи града Београда о позивом на Бр. —.

величине, јаког телеспог саотава, округла и црвена лица, мале црвенкасте и узвишене бркове, нлаве очи и бубуљице по лицу. Скреће ое пажња овима полиц. властима и приватним лицима на ова два лица, чије фотографије овде изнооимо, јер је врло вероватно. да оу у Србију дошли или да ће доћи. Њих треба у случају пронадаска ухапсити и управи спровести с позивом на Д. Ф. Бр. 1709. Награда је 10°/ о — 1200 круна. — ■■■;■>.

ТРАЖИ СЕ

СКРЕЂЕ СЕ ПАЖЊА Будим-пештанока полиција нздада је потерницу иа Паулином Имреди, рођеном Јолан Похнер, и Францом Петом , новинаром (агентом) који су украли у Вудим Негати шест пари брилнјантских минђуша у вредности 12.000

круна. Имреди је отара 27 год., родом из Немет-Иаланке, танка, има округло напудровано дице, омеђу косу и очи, и носи браун шешир. Пет|је[стар 3 5 год., родом из Колошвара, средње

Љубомира Јовановића, пекарског момка из Ниша, окривљеног због опасне крађе, тражи пачелсгво округа нишког, актом Вр. 20965. Нронађепог треба отражарно спровести поменттом начелству , или Управи града Београда с позивом на акт Вр. 3 8006.

Андреју Андријевића, из Шарбановца, који се још у јулу месецу одметнуо испод ово земаљских влаоти, пошто је претходно извршио једно разбојништво, позива начелник округа тимочког, да се у року од 15 дана, рачунајући од 4. гек. м-ца пријави најблизкој полиц. вдасти, — у противном начелство ће га огласити за хајдука. Андреја има 25 год., оредњег је раста. косе и бркоба цлавих, очију зелених, носа шиљаота, бркова малих и смеђих, у оделу је сукненом. Ово ое саопгатава овима полицијским вла-тима ради знања и даљег управљања УБр. 38262.

крађу своме гооиодару и побегао. На молбу начелника среза алекспнач-ког изнооимо слику